Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 312 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 15 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 13 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 2000+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Варення з гарбуза на зиму: рецепт з апельсином та лимоном

Як приготувати варення з гарбуза на зиму, щоб воно було ароматним та дуже смачним. Подаємо рецепт смачного варення.

У нашому випадку ми готуватимемо варення з гарбуза з додаванням апельсина та лимона, щоб додати йому пікантного смаку.

Загалом нам знадобляться такі інгредієнти:

  • гарбуз очищений — 250 грамів,
  • 1 апельсин,
  • 1 лимон,
  • цукор — 800 грамів,
  • спеції — ваніль, кориця, мускатний горіх, імбир.
Читайте також:
Швидке дріжджове тісто на пиріжки: як його приготувати

Рецепт варення з гарбуза

  • Очищений гарбуз наріжте на кубики.
  • З апельсина та лимона натріть цедру, а з м’якоті вичавіть сік.
  • Покладіть у посуд нарізаний гарбуз, засипте його цукром, спеціями та цитрусовими. У такому вигляді залиште на 2 години.
  • Далі каструлю поставте на плиту, хай закипить.
  • Варіть орієнтовно 50 хвилин з моменту закипання. Коли варення ставатиме більш прозорим, це означає, що воно готове.

Щодо лимона в цьому рецепті. Він слугує для «вирівнювання» смаку. Якщо ви не любите кислий присмак, то його можна зменшити, дати лише половинку.

Таке варення може відмінно смакувати із сирниками за рецептом Євгена Клопотенка.