Варення з гарбуза на зиму: рецепт з апельсином та лимоном
Як приготувати варення з гарбуза на зиму, щоб воно було ароматним та дуже смачним. Подаємо рецепт смачного варення.
У нашому випадку ми готуватимемо варення з гарбуза з додаванням апельсина та лимона, щоб додати йому пікантного смаку.
Загалом нам знадобляться такі інгредієнти:
- гарбуз очищений — 250 грамів,
- 1 апельсин,
- 1 лимон,
- цукор — 800 грамів,
- спеції — ваніль, кориця, мускатний горіх, імбир.
Читайте також:
Рецепт варення з гарбуза
- Очищений гарбуз наріжте на кубики.
- З апельсина та лимона натріть цедру, а з м’якоті вичавіть сік.
- Покладіть у посуд нарізаний гарбуз, засипте його цукром, спеціями та цитрусовими. У такому вигляді залиште на 2 години.
- Далі каструлю поставте на плиту, хай закипить.
- Варіть орієнтовно 50 хвилин з моменту закипання. Коли варення ставатиме більш прозорим, це означає, що воно готове.
Щодо лимона в цьому рецепті. Він слугує для «вирівнювання» смаку. Якщо ви не любите кислий присмак, то його можна зменшити, дати лише половинку.
Таке варення може відмінно смакувати із сирниками за рецептом Євгена Клопотенка.