Як приготувати популярний шоколадний бісквіт
Шоколадний бісквіт є основою для багатьох видів тортів. Рецепт доволі легкий, але інколи буває «просідання» випічки. Ми ж розповідаємо, як цього уникнути.
Шоколадний бісквіт за цим рецептом виходить завжди смачним та красивим, попри те, що готувати його надзвичайно швидко та просто.
Для приготування нам знадобиться:
- яйця — 6 штук,
- борошно — 1 склянка,
- цукор — 1 склянка,
- какао — 2,5 столових ложок.
Читайте також:
Шоколадний бісквіт — рецепт
- Перед початком приготування бісквіта треба підготувати дві глибокі ємності. Важливо, щоб вони були ідеально чистими та абсолютно сухими, інакше наше тісто не виросте.
- В одну з тарілок треба розділити акуратно та ретельно білки, а в іншу вливаємо жовтки.
- Спочатку будемо збивати білки. Це необхідно робити приблизно 3-5 хвилин, допоки маса не побіліє і не виросте в об’ємі.
- Після цього висипаємо в тарілку більш ніж половину склянки цукру і знову все гарненько збиваємо.
- З жовтками робимо аналогічно, тобто трішки збиваємо їх міксером доти, доки вони не змінять свій колір.
- Висипаємо в них решту цукру зі склянки і знову збиваємо декілька хвилин до розчинення цукру.
- У тарілку з білками виливаємо жовткову збиту масу. Повільно перемішуємо дерев’яною чи силіконовою лопаткою, повторюючи рухи «зверху-вниз».
- Після цього до тіста через сито просіюємо какао.
- Далі необхідно просіяти борошно і змішати його з яйцями. Але це потрібно робити не відразу, а за декілька етапів. Інакше тісто буде з грудочками.
- У форму для випічки стелимо пергаментний папір. І форму, і папір змащуємо маслом. Це для того, щоб тісто легше відставало.
- Виливаємо бісквіт у змащену форму. Декілька разів обертаємо форму круговими рухами, щоб тісто мало ідеальний вигляд.
- Відправляємо тісто у розігріту до 170-180° духовку. Через 45 хвилин дістаємо бісквіт із духовки і перевіряємо, чи він готовий. Для цього використовуємо зубочистку. Якщо після проколювання коржа вона залишилася чистою, то тісто готове. Залишаємо бісквіт у формі до того часу, поки він не охолоне.
- Коли тісто остигло, можна діставати його з форми.
От і все. Тепер ви можете створювати з нього найрізноманітніші десерти з найсмачнішими кремами і радувати цією смакотою своїх рідних.
Раніше видання розповідало рецепт швидкого дріжджового тіста на пиріжки.