Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 310 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 17 400+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 800+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 15 000+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1800+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Апельсиновий пиріг: як приготувати смаколик до чаю чи кави

Для того, щоб приготувати смачний апельсиновий пиріг не потрібно багато часу та інгредієнтів. Тому радимо спробувати цей рецепт, щоб порадувати себе та рідних.

Ще однією перевагою рецепту апельсинового пирога є те, що для його приготування не знадобиться міксер, замість нього можна використати звичайний вінчик.

Отже, необхідно підготувати наступні компоненти:

  • 2 яйця;
  • 150 грамів цукру;
  • 100 грамів 15% сметани;
  • 80 грамів вершкового масла;
  • 200 грамів борошна;
  • пів чайної ложечки розпушувача;
  • 1-2 апельсини;
  • цукрова пудра.
Читайте також:
Варення з гарбуза на зиму: рецепт з апельсином та лимоном

Рецепт апельсинового пирога

  1. У посудину додаємо яйці, цукор, сметану та розтоплене вершкове масло. Усі інгредієнти добре перемішуємо.
  2. Додаємо до отриманої маси борошно, розпушувач, натираємо цедру одного апельсина. За допомогою лопатки змішуємо тісто до однорідності.
  3. Дно форми встеляємо пергаментом, змащуємо його вершковим маслом та посипаємо цукровою пудрою.
  4. Нарізаємо апельсин на тоненькі шматочки та викладаємо їх на пергамент. Після цього заливаємо тістом.
  5. Ставимо пиріг у розігріту до 180 градусів духову шафу. Орієнтовний час готовності — 20-25 хвилин.

Для зручності подаємо відеорецепт апельсинового пирога.

Рецепт апельсинового пирога

Раніше видання PMG.ua повідомляло, як приготувати шоколадний бісквіт, щоб він не «просідав».