Один цікавий рецепт з лаваша, який сподобається всім: готуємо конвертики
Який рецепт з лаваша приготувати, щоб він припав до смаку всій родині? Тут і гадати нічого: щоб в ньому був сир та ковбаса чи шишка. Таке поєднання, наче в піцці, до вподоби і дорослим, і дітям.
Лаваш — дуже зручний продукт. Цей прісний хліб у вигляді тонкого коржа має популярність у всьому світі. Що б пак, адже є безліч рецептів, які припадуть до смаку найвибагливішим гурманам.
На цей раз ми не будемо готувати страву високої кухні, а подамо простий рецепт з лаваша, який загорнемо в конвертики, а всередину помістимо смачну начинку.
Для приготування нам знадобляться такі продукти:
- тонкий лаваш,
- 2 столові ложки олії,
- для кляру — 1 яйце та сіль.
Для начинки:
- 100-150 грамів вареної ковбаси,
- 100 грамів твердого сиру,
- 1 столова ложка майонезу,
- трішки петрушки,
- мелений перець — за смаком.
Як готувати конвертики з лаваша
- Ковбасу наріжте соломкою.
- Сир натріть на великій тертці.
- Петрушку помийте, обсушіть та дрібно нашаткуйте.
- З’єднайте в мисці майонез, ковбасу, сир та зелень. Перцем та сіллю доведіть до смаку.
- Розверніть корж лаваша та наріжте його полосками шириною 8-10 см. На край покладіть 2 столові ложки начинки, заверніть трикутником (конвертом).
- Підготуйте кляр та обваляйте конвертики в ньому.
- Обсмажте з обох сторін по 3-5 хвилин.
До речі, раніше видання публікувало, як швидко приготувати піцу на сковороді.