Усі інгредієнти уже на вашій кухні: як легко приготувати батон
Якщо ви хочете порадувати рідних свіжоспеченою випічкою або не бажаєте іти до магазину по хліб, подаємо рецепт батона, який можна приготувати самотужки.
Для приготування домашнього батона не потрібно особливих кулінарних вмінь. Головне — слідувати рецепту та власним відчуттям.
Отже, потрібні наступні інгредієнти:
- 360 грамів борошна;
- 1 чайна ложка солі;
- 1,5 чайної ложки дріжджів;
- 2 чайні ложки цукру;
- 220 мл теплої води;
- 30 мл олії;
- для змащування — молоко або яйце.
Рецепт домашнього батона
1. Спершу потрібно просіяти борошно через сито та додати інші компоненти, потрібні для рецепту. Тоді — усе добре перемішати, накрити та залишити на 10 хвилин.
2. Наступним кроком є замішування тіста. Для цього необхідно присипати поверхню борошном та змастити руки олією. Замішувати тісто треба протягом 5-10 хвилин, після чого відкласти на 45 хвилин у тепле місце.
3. Далі потрібно вийняти тісто та замішати наступним способом: спершу розтягнути, тоді — скрутити у рулет та зробити «равлика». Так повторити тричі.
4. Уже сформоване у форму батона тіста переставити на пергамент та дати підійти впродовж 40-50 хвилин. Зробити декілька надрізів та змастити молоком або яйцем.
5. Випікати батон потрібно близько пів години при температурі 180°. Час у кожного може дещо відрізнятися, адже усе залежить від духової печі.
Батон готовий! Його можна куштувати із супом чи борщем, мастити маслом або варенням та навіть їсти просто так.
Таокж одним із цікавих рецептів є конвертики, які можна приготувати із лаваша та дкількох інгредієнтів.