Ліниві вареники на Масницю: 20 хвилин на приготування і вся сім’я сита
Триває Масниця — це період перед Великим постом, коли віряни традиційно вживають вареники. Якщо звичайні ліпити довго, то можна спробувати приготувати ліниві вареники.
Ліниві вареники є справжньою знахідкою для зайнятих господарів та господинь. Адже багато часу на їх приготування не потрібно, а страва надзвичайно ситна.
Насправді рецептів приготування є безліч. А відрізняються вони між собою здебільшого способом подачі начинки. Наприклад, в одних рецептурою передбачено замішування сиру відразу в тісто, а за іншими — тісто готують окремо, а сиром лише посипають.
Наразі ми подамо рецепт класичних лінивих вареників, на який піде орієнтовно 20 хвилин на приготування. Саме для нього дуже важливо вибрати правильний сир. Він має бути високої жирності, а найкраще — домашній.
Список інгредієнтів:
- 200 грамів жирного сиру,
- 1 куряче яйце,
- 2 столові ложки цукру,
- 2 столові ложки борошна (але може бути й на 1-2 ложки більше, якщо сир занадто вологий),
- трішки ванільного цукру,
- дрібка солі.
Рецепт лінивих вареників
- Розімніть сир у доволі глибокій мисці, де вам буде зручно вимішувати.
- Додайте ванільний та звичайний цукор, вбийте яйце. Посоліть та ще раз гарно вимішайте.
- Додайте борошно та замісіть тісто. Якщо сир був доволі водянистий, то борошна може знадобитись більше. Дуже бажано, щоб консистенція була однорідною, сильно перетирати сир не потрібно, тоді ліниві вареники вийдуть особливо повітряними.
- Почніть формувати з тіста продовгуваті ковбаски та нарізати їх. Найкраща довжина — 2-3 сантиметри. Обов’язково обваляйте їх у борошні.
- Закип’ятіть воду, вкиньте вареники. Як тільки спливуть, то варіть ще орієнтовно 3-4 хвилини. Періодично помішуйте, щоб не прилипли.
- Відкиньте на друшляк та додайте трохи вершкового масла.
Раніше видання розповідало, як швидко готується піца з лаваша на сковороді.