Можна буде поставити у Великодній кошик для освячення: рецепт домашньої ковбаси
Домашня ковбаса входить у перелік продуктів, які кладуть у Великодній кошик для освячення. Можна її купити в магазині, а можна приготувати самому.
Рецепт домашньої ковбаси насправді дуже простий. Єдиний момент — потрібно мати дійсно якісне м’ясо. Краще його придбати у перевірених постачальників.
Приготувати ковбасу вдома не так складно, як здається. Її можна зробити за різними рецептами, з різними спеціями та начинками. А головне — ви будете впевнені в якості та свіжості інгредієнтів.
Що знадобиться:
- м’ясо — 2 кілограми свинини, 1 кілограм яловичини,
- сало — 500 грамів,
- часник — 4-5 зубчиків,
- сіль — 2 столові ложки,
- перець чорний мелений — 1 чайна ложка.
Рецепт домашньої ковбаси
- М’ясо та сало наріжте кубиками. Далі його пропустіть на м’ясорубці.
- Часник видавіть на часничниці.
- Гарно вимішайте фарш та спеції. Якщо не вистачає солі чи перцю, то можна ще трохи додати.
- Доволі щільно заповніть кишки (перед цим їх обов’язково потрібно замочити та промити) м’ясом через спеціальну насадку.
- Домашню ковбасу потрібно підкоптити.
Раніше видання розповідало, що класти в кошик на Великдень.