Меренговий рулет: простий рецепт смачного десерту
Подаємо рецепт меренгового рулету, який влітку можна готувати із різними фруктами. Рецепт простий, але цей меренговий рулет смакуватиме і вам, і гостям.
Для початку зазначимо, що багато інгредієнтів для приготування рулету не потрібно. Цей повітряний десерт також легко приготувати. Бути кондитером зовсім не потрібно.
Але повірте, смак приємно здивує і вас, і гостей. Вони потім ще проситимуть рецепт меренгового рулету з вишнями.
Отож, для приготування меренги потрібно:
- 4 яєчні білки;
- 200 г цукру;
- щіпка солі.
Для приготування крему візьміть:
- 150 мілілітрів вершків (жирність 35%);
- 200 г сиру Філадельфія;
- 50 г цукру;
- 1 склянку вишень без кісточок.
Перший крок — це приготування крему. Треба збити вершки та 50 г цукру за допомогою блендера. Далі додати сир і добряче перемішати ложкою.
Для того, аби приготувати меренгу, треба збити яєчні білки з дрібкою солі до появи білої піни. Далі слід додати цукор і продовжити збивати білки, допоки не утворяться стійкі білі піки.
Потім потрібно вистелити на деко папір для випічки і викласти на нього збиті білки. Корж має бути близько 25×30 см, висотою 1 см. Далі поставити у розігріту до 180 градусів духовку і випікати близько 20 хвилин.
Коли корж готовий, його треба дістати з духовки, накрити з іншого боку папером і обережно перевернути. Папір, на якому випікався корж, акуратно зняти і залишити корж остигати.
Далі слід викласти на білковий корж більшу частину крему і вишні. Потім обережно згорнути корж у рулет. Зверху змастити його залишками крему.
А далі можна прикрасити або тертим шоколадом, або листочками м’яти, або горішками, або ягодами. Це вже залежить від вашої фантазії. І все — меренговий рулет готовий. Смачного!
Нагадаємо, раніше видання писало рецепти маринаду для шашлику.