Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 312 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 15 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 13 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 2000+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

М’ясо буде соковитим і смачним: рецепти маринаду для шашлику

Маринад для шашлика: прості рецепти

Щороку із приходом весни розпочинається сезон пікніків. І, здебільшого, пікніки не обходяться без приготування шашлику. Особливо на травневі свята.

Проте важливо не лише добре посмажити м’ясо, але і файно замаринувати його напередодні. Рецептів маринаду для шашлику в інтернеті є купа. Ми ж сьогодні зупинимось на 2 рецептах маринаду, які зроблять м’ясо більш соковитим та смачним.

ВІДЕО ДНЯ

Маринад для шашлику із мінеральною водою

Для приготування такого маринаду вам знадобляться:

  • 1 л мінеральної води;
  • 5 зубчиків часнику;
  • 500 г цибулі;
  • 1,5 столової ложки меленої паприки;
  • 2 столові ложки рослинної олії;
  • сіль і перець за смаком.
Реклама
Читайте також:
Рецепт дня: зелений борщ, який сподобається усім

Шматки м’яса потрібно поставити у глибоку миску. Далі додати до м’яса цибулю, нарізану кільцями. Потім додати спеції і добре перемішати. Останній штрих — влити олію і мінеральну воду. У такому маринаді м’ясо слід залишити щонайменше на 4 години. Можна і надовше, якщо є така можливість.

Реклама

Медовий маринад для шашлику

Для приготування цього маринаду вам потрібні:

  • 1 столова ложка меду;
  • 1 столова ложка гірчиці;
  • 2 зубчики часнику;
  • 1 столова ложка соєвого соусу;
  • 2 столові ложки олії;
  • приправи для м’яса;
  • сіль та перець за смаком.

Щоб приготувати маринад, змішайте у ємності мед, соєвий соус, олію, гірчицю, приправи для м’яса, сіль і перець. Далі за допомогою преса для часнику роздавіть часник, додайте до суміші і гарно перемішайте.

Реклама

Після цього перемазайте нарізане м’ясо цим маринадом та поставте у прохолодне місце хоча б на 3 години. Можна і довше.

Нагадаємо, раніше видання публікувало рецепт сирної запіканки на Великдень 2024.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно