Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 312 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 15 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 13 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 2000+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Поради
  • Як готувати бобальки: рецепт закарпатських пончиків від Клопотенка

Як готувати бобальки: рецепт закарпатських пончиків від Клопотенка

Відомий український шеф-кухар Євген Клопотенко поділився своїм рецептом приготування бобальок — страви, яку полюбляють готувати на Закарпатті.

Таку страву рідко де зустрінеш за межами областями. Закарпатські пончики зазвичай готують на Різдво, адже вони мають смак, подібний на кутю, але цей десерт підійде і на щодень.

Євген Клопотенко розповів рецепт бобальок, які як вважається, приносять багатство та родючість у наступному році.

Читайте також:
Меренговий рулет: простий рецепт смачного десерту

Інгредієнти для приготування пончиків:

  • Борошно 400 г 
  • Вода: 220 мл 
  • Дріжджі пресовані: 10-15 г 
  • Цукор: 1 ст. л.
  • Сіль: ½ ч. л.
  • Вишні: до свого смаку
  • Мед: 4 ст. л.
  • Вода (тепла): 100 мл 
  • Мак мелений: 100 г

Рецепт бобальок від Клопотенка

  1. В миску викласти дріжджі та цукор. Налити теплу воду, додати борошно та сіль.
  2. Замісити тісто. Гарно вимішати.
  3. Накрити рушником та поставити в тепле місце на 50 хвилин.
  4. Тісто піднялося. Обім’яти його.
  5. З тіста сформувати невеликі кульки, вагою 15-20 г.
  6. Викласти кульки на пательню та посмажити в невеликій кількості олії.
  7. Готові бобальки викласти на сито та занурити в киплячу воду на 4-5 секунд. Викласти в ємність.
  8. Мак перетерти в макітрі з макогоном.
  9. Окремо змішати мед, воду та мелений мак. Вилити соус на бобальки та перемішати.

Також подаємо відеорецепт пончиків, які готує шеф-кухар.

Рецепт пончиків по-закарпатськи

Нагадаємо рецепт приготування традиційної української страви — галушок, яку готують з простих інгредієнтів.