Як приготувати квас з бузини: рецепт на 10 літрів води
Приготувати квас з бузини доволі просто, але затратно по часу. Публікуємо найпростіший рецепт та розповідаємо про його користь.
Квас з бузини — це не лише смачний, але й дуже корисний напій. Він багатий на вітаміни, мінерали та інші біологічно активні речовини, які сприятливо впливають на організм людини.
Цей напій містить багато вітаміну C, який є потужним антиоксидантом. Він допомагає організму боротися з інфекціями та вірусами. А ще такий квас покращує роботу травної системи та обмін речовин.
Ще одна користь — він має протизапальну дію. Квас з бузини може допомогти при болях у суглобах, м’язах, а також при головному болі.
Зверніть увагу, що не варто цей напій вживати людям з індивідуальною непереносимістю, а також вагітним та годуючим жінкам.
Квас з бузини
Інгредієнти:
- квіти бузини — 10-15 штук,
- цукор — 500 г,
- лимон — 2 штуки,
- вода — 10 літрів,
- дріжджі — 10 г (за бажанням, для швидшого бродіння).
Рецепт приготування
Для початку зазначимо, що збирати квіти бузини варто в екологічно чистих місцях. Пам’ятайте, що зривати квіти біля доріг та промислових об’єктів дуже небезпечно і є ризик отруїтися.
Сам процес приготування варто розпочати з миття бузини.
Початок приготування квасу:
- квіти бузини помістіть у великий посуд,
- додайте цукор і нарізані шматочками лимони (разом зі шкіркою),
- залийте цю суміш кип’яченою й охолодженою водою.
Далі повинен відбутися процес бродіння:
- за бажанням додайте дріжджі, щоб прискорити процес (без дріжджів процес буде довший і природніший),
- накрийте посуд марлею або тонким рушником і залиште в теплому місці на 2-3 дні. Час від часу перемішуйте суміш,
- якщо не використовували дріжджі, процес може зайняти до тижня.
Очищаємо квас:
- після закінчення бродіння процідіть квас через марлю або сито, щоб видалити квіти та осад,
- розлийте квас у пляшки, щільно закрийте і залиште в холодильнику на кілька днів для насичення газами.
Раніше видання розповідало, що стартував сезон спаржі, тому можна приготувати одну просту страву.