Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 308 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 16 000+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 15 100+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1800+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Як приготувати квас з бузини: рецепт на 10 літрів води

Приготувати квас з бузини доволі просто, але затратно по часу. Публікуємо найпростіший рецепт та розповідаємо про його користь.

Квас з бузини — це не лише смачний, але й дуже корисний напій. Він багатий на вітаміни, мінерали та інші біологічно активні речовини, які сприятливо впливають на організм людини.

Цей напій містить багато вітаміну C, який є потужним антиоксидантом. Він допомагає організму боротися з інфекціями та вірусами. А ще такий квас покращує роботу травної системи та обмін речовин.

Читайте також:
Як зробити домашній квас: дуже простий рецепт

Ще одна користь — він має протизапальну дію. Квас з бузини може допомогти при болях у суглобах, м’язах, а також при головному болі.

Зверніть увагу, що не варто цей напій вживати людям з індивідуальною непереносимістю, а також вагітним та годуючим жінкам.

Квас з бузини

Інгредієнти:

  • квіти бузини — 10-15 штук,
  • цукор — 500 г,
  • лимон — 2 штуки,
  • вода — 10 літрів,
  • дріжджі — 10 г (за бажанням, для швидшого бродіння).

Рецепт приготування

Для початку зазначимо, що збирати квіти бузини варто в екологічно чистих місцях. Пам’ятайте, що зривати квіти біля доріг та промислових об’єктів дуже небезпечно і є ризик отруїтися.

Сам процес приготування варто розпочати з миття бузини.

Початок приготування квасу:

  • квіти бузини помістіть у великий посуд,
  • додайте цукор і нарізані шматочками лимони (разом зі шкіркою),
  • залийте цю суміш кип’яченою й охолодженою водою.

Далі повинен відбутися процес бродіння:

  • за бажанням додайте дріжджі, щоб прискорити процес (без дріжджів процес буде довший і природніший),
  • накрийте посуд марлею або тонким рушником і залиште в теплому місці на 2-3 дні. Час від часу перемішуйте суміш,
  • якщо не використовували дріжджі, процес може зайняти до тижня.

Очищаємо квас:

  • після закінчення бродіння процідіть квас через марлю або сито, щоб видалити квіти та осад,
  • розлийте квас у пляшки, щільно закрийте і залиште в холодильнику на кілька днів для насичення газами.

Раніше видання розповідало, що стартував сезон спаржі, тому можна приготувати одну просту страву.