Густе варення з полуниці: рецепт, як його зварити та на що звернути увагу
На ринках з’являється все більше полуниці, незабаром її ціна знизиться. Саме тоді почнеться сезон, коли можна приготувати варення з полуниці. Публікуємо рецепт, як зварити густе варення.
Зварити густе варення вдома зовсім не складно, адже окрім стиглих ягід та цукру, вам знадобляться лише трохи терпіння й кілька простих порад.
Для початку порада: коли будете купляти полуницю, то зверніть увагу першочергово на більш щільні її сорти. Обирайте саме стиглі плоди, навіть трішки переспілі. Саме вони дадуть змогу зварити варення більш густим.
Секрет приготування криється також в часі, який необхідно витратити для приготування бажаної густої консистенції. Варити варення потрібно на повільному вогні, періодично знімаючи піну. Чим довше воно вариться, тим більше випаровується води й тим густішим воно стає.
Рецепт густого полуничного варення
Інгредієнти:
- 1 кг полуниці,
- 700 г цукру,
- 1 столова ложка лимонного соку (за бажанням).
Приготування:
- Полуницю переберіть, помийте, видаліть хвостики.
- Ягоди розріжте навпіл або на 4 частини (великі ягоди).
- Викладіть полуницю в каструлю, пересипте цукром і залиште на 30-60 хвилин, щоб пустила сік.
- Додайте лимонний сік (за бажанням).
- Поставте каструлю на повільний вогонь і доведіть до кипіння.
- Зменшіть вогонь і варіть, періодично помішуючи й знімаючи піну, протягом 40-60 хвилин, або до бажаної густоти. Зверніть увагу, що це приблизний час варіння, він може бути ще довшим, якщо полуниця є м’якою.
- Готове варення зніміть з вогню і розлийте по стерилізованих банках.
- Щільно закрутіть стерилізованими кришками й переверніть догори дном, щоб охолонути.
До речі, щоб зберегти цілі ягоди, варити варення варто в кілька етапів: 5-10 хвилин на повільному вогні, з перервами в 4-6 годин.
Готовність варення можна перевірити, капнувши трохи сиропу на холодну тарілку. Якщо крапля не розтікається, а тримається «гіркою», варення готове.
Раніше видання розповідало, як правильно заморозити вишні на зиму.