Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 312 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 15 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 13 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 2000+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Як зберегти твердий сир довше: секрети свіжості та смаку

Твердий сир — це універсальний продукт, який можна використовувати для приготування бутербродів, салатів, піци, пасти та багатьох інших страв. Варто знати, як правильно його зберігати.

Існує кілька простих способів, які допоможуть зберегти твердий сир свіжим та смачним протягом тривалого часу.

І розпочнемо ми з температури зберігання, яка дає змогу якомога довше залишатись йому в правильній консистенції та не пліснявіти.

Ідеальна температура для зберігання твердого сиру становить від +4°C до +8°C. Занадто висока температура може призвести до того, що сир стане м’яким і втратить свій смак, а занадто низька — до того, що він стане сухим і крихким.

Читайте також:
Піца з лаваша на сковороді: 1 простий рецепт та ще 1 незвичний, з подвійною основою

Дуже важливою є упаковка. Сир не любить різких перепадів температури та вологості. Тому важливо правильно його зберігати.

Найкраще використовувати пергаментний папір, який дозволяє сиру «дихати». Також можна використовувати харчову плівку, але в цьому випадку важливо зробити кілька отворів, щоб забезпечити циркуляцію повітря.

Таким чином, зберігайте сир у найхолоднішій частині холодильника, але не біля задньої стінки, де температура може бути занадто низькою. Найкраще місце — це нижня полиця або ящик для сиру.

В жодному разі не зберігайте продукт, якщо на ньому з’явились ознаки псування.

Раніше видання розповідало, як приготувати салат Цезар по-домашньому.