Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 310 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 17 400+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 800+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 15 000+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1800+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Смакує з багатьма стравами: як приготувати домашній майонез

Домашній майонез набагато смачніший за куплений. В цьому переконана чимала кількість людей. Якщо і ви належите до цієї категорії, то дивіться рецепт, як його приготувати вдома.

Якщо говорити в загальному, то приготувати майонез вдома зовсім не складно. Згідно з рецептом, потрібна невелика кількість інгредієнтів та спецій.

Перед приготуванням звертаємо увагу, що для більш густого майонезу варто використовувати холодні інгредієнти.

Читайте також:
Густе варення з полуниці: рецепт, як його зварити та на що звернути увагу

Інгредієнти:

  • 1 яєчний жовток,
  • 1 столова ложка гірчиці,
  • 1 столова ложка лимонного соку або оцту,
  • 1 склянка рослинної олії,
  • сіль, чорний молотий перець — за смаком.

Рецепт, як приготувати домашній майонез

  1. У блендері збийте яєчний жовток, гірчицю, лимонний сік, сіль і перець до однорідної маси.
  2. Зменшіть швидкість блендера і повільно влийте олію, постійно збиваючи, поки майонез не загусне.
  3. За потреби додайте більше лимонного соку або оцту, щоб відрегулювати смак. Так само регулюйте кількість солі та перцю відповідно до ваших уподобань.

Звертаємо увагу, що зберігати домашній майонез потрібно у холодильнику і не довше 2-3 діб.

Раніше видання розповідало, як приготувати квас з бузини.