Смакує з багатьма стравами: як приготувати домашній майонез
Домашній майонез набагато смачніший за куплений. В цьому переконана чимала кількість людей. Якщо і ви належите до цієї категорії, то дивіться рецепт, як його приготувати вдома.
Якщо говорити в загальному, то приготувати майонез вдома зовсім не складно. Згідно з рецептом, потрібна невелика кількість інгредієнтів та спецій.
Перед приготуванням звертаємо увагу, що для більш густого майонезу варто використовувати холодні інгредієнти.
Інгредієнти:
- 1 яєчний жовток,
- 1 столова ложка гірчиці,
- 1 столова ложка лимонного соку або оцту,
- 1 склянка рослинної олії,
- сіль, чорний молотий перець — за смаком.
Рецепт, як приготувати домашній майонез
- У блендері збийте яєчний жовток, гірчицю, лимонний сік, сіль і перець до однорідної маси.
- Зменшіть швидкість блендера і повільно влийте олію, постійно збиваючи, поки майонез не загусне.
- За потреби додайте більше лимонного соку або оцту, щоб відрегулювати смак. Так само регулюйте кількість солі та перцю відповідно до ваших уподобань.
Звертаємо увагу, що зберігати домашній майонез потрібно у холодильнику і не довше 2-3 діб.
Раніше видання розповідало, як приготувати квас з бузини.