Сирні ватрушки з полуницею: рецепт смачної випічки
Триває сезон полуниці, тому є змога приготувати смачну домашню випічку з цією популярною ягодою. Розповідаємо, як спекти сирні ватрушки з полуницею.
Нещодавно ми публікували рецепт густого варення з полуниці. А на цей раз продовжимо «полуничну тему» випічкою.
На каналі Anny Cooking у мережі YouTube з’явився цікавий рецепт домашніх ватрушок з додаванням полуниці. Розповідаємо, як приготувати таку випічку.
Читайте також:
Інгредієнти з розрахунку на 6 ватрушок:
- 300 грамів кисломолочного сиру,
- 100 грамів цільнозернового борошна (можна замінити звичайним борошном),
- 1 жовток,
- 1 чайна ложка розпушувача,
- 150 грамів сметани,
- 2 чайні ложки цукру,
- 1,5 чайної ложки кукурудзяного крохмалю,
- близько 200 грамів полуниці.
Рецепт ватрушок
- Для основи зʼєднуємо кисломолочний сир, борошно, жовток, розпушувач і добре перемішуємо.
- Для начинки зʼєднуємо сметану, цукор і крохмал, перемішуємо.
- Сирне тісто ділимо на 6 частин і формуємо круглі човники на пергаменті, рівномірно розподіляємо сметанну начинку по ватрушкам, і викладаємо свіжу полуницю, злегка присипаємо крохмалем.
- Випікаємо при 200 градусах ~ 25-30 хв, до золотистості основи.
- Після випікання охолоджуємо і смакуємо.
Нижче дивіться відеорецепт.
Також цікаво буде подивитись рецепт квасу з бузини.