Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 310 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 17 400+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 800+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 15 000+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1800+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Сирні ватрушки з полуницею: рецепт смачної випічки

Фото: скріншот із відео

Триває сезон полуниці, тому є змога приготувати смачну домашню випічку з цією популярною ягодою. Розповідаємо, як спекти сирні ватрушки з полуницею.

Нещодавно ми публікували рецепт густого варення з полуниці. А на цей раз продовжимо «полуничну тему» випічкою.

На каналі Anny Cooking у мережі YouTube з’явився цікавий рецепт домашніх ватрушок з додаванням полуниці. Розповідаємо, як приготувати таку випічку.

Читайте також:
Сезон спаржі стартував: яку просту траву з неї приготувати

Інгредієнти з розрахунку на 6 ватрушок:

  • 300 грамів кисломолочного сиру,
  • 100 грамів цільнозернового борошна (можна замінити звичайним борошном),
  • 1 жовток,
  • 1 чайна ложка розпушувача,
  • 150 грамів сметани,
  • 2 чайні ложки цукру,
  • 1,5 чайної ложки кукурудзяного крохмалю,
  • близько 200 грамів полуниці.

Рецепт ватрушок

  1. Для основи зʼєднуємо кисломолочний сир, борошно, жовток, розпушувач і добре перемішуємо.
  2. Для начинки зʼєднуємо сметану, цукор і крохмал, перемішуємо.
  3. Сирне тісто ділимо на 6 частин і формуємо круглі човники на пергаменті, рівномірно розподіляємо сметанну начинку по ватрушкам, і викладаємо свіжу полуницю, злегка присипаємо крохмалем.
  4. Випікаємо при 200 градусах ~ 25-30 хв, до золотистості основи.
  5. Після випікання охолоджуємо і смакуємо.

Нижче дивіться відеорецепт.

Також цікаво буде подивитись рецепт квасу з бузини.