Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 312 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 15 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 13 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 2000+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Як зварити варення з черешні: є одна порада для кращого смаку

Так, більшість людей все ж звикли робити варення з вишень на зиму. Але варення з черешні нічим не гірше. Тому пропонуємо простий рецепт, як його зварити.

Черешня багата на вітаміни A, C, K, а також містить антиоксиданти та мікроелементи, які зміцнюють імунітет і покращують загальний стан організму. Завдяки своєму солодкому смаку, черешня ідеально підходить для варення, яке може зберігатися тривалий час без втрати своїх властивостей.

Для початку зазначимо, що для варення потрібно обирати тільки стиглі ягоди. Найкраще підходять плоди темних сортів.

Читайте також:
Як приготувати квас з бузини: рецепт на 10 літрів води

Інгредієнти:

  • 1 кілограм черешні,
  • 1 кілограм цукру (кількість може варіюватись, залежно від солодкості черешні та ваших смакових вподобань),
  • 1 склянка води.

Приготування:

  1. Черешню ретельно промийте, видаліть кісточки.
  2. У великій каструлі з’єднайте воду та цукор, доведіть до кипіння, щоб цукор повністю розчинився.
  3. Додайте черешню до сиропу, знову доведіть до кипіння і варіть на повільному вогні 10-15 хвилин.
  4. Зніміть каструлю з вогню і залиште остигати на 5-6 годин.
  5. Повторіть процес кип'ятіння і охолодження ще 2 рази. Останнього разу варіть варення до готовності (близько 15-20 хвилин).
  6. Готове варення розлийте у стерилізовані банки та закрийте кришками.

Раніше видання інформувало, як приготувати густе варення з полуниці.