Рецепт вареників з вишнею: як приготувати смачну страву
Вареники — традиційна українська страва. Це і вареники з картоплею, з сиром, із капустою. Начинка може бути різною. Але влітку українці полюбляють вареники з вишнею.
Зараз саме сезон вишень, тому час ліпити такі варенички. Отож, публікуємо рецепт вареників з вишнею. Рецепт простий, але смак цієї страви ви довго не забудете.
Інгредієнти:
- пшеничне борошно 350 г;
- куряче яцйе — 1 шт.;
- вода — 115 мл;
- вишні — 250 г;
- сіль і цукор — за смаком.
Коли всі інгредієнти є, то починаємо готувати вареники з вишнею. Перший крок — у воду вбити яйце. Зауважте, що вода має бути кімнатної температури. Добряче розмішати, аби жовток розчинився у воді.
В іншу ємність насипати 250 грам муки, додати дрібку солі та перемішати. Потім у борошні слід зробити лунку і повільно виливати туди воду з яйцем, поступово замішуючи тісто на вареники. Тісто треба поставити на стіл і поволі вмішувати в нього решту борошна. Коли тісто вже щільне, то потрібно поставити його у ємність, накрити харчовою плівкою і відставити на деякий час.
А доти слід зайнятися вишнями. Перш за все потрібно помити вишні і повиймати кісточки. А потім поставити вишні в сито, аби з них витік зайвий сік. Далі посипати цукром.
Потім починаємо формувати вареники. Тісто слід поділити на пару частин і тонко розкачати на столі, присипавши його попередньо борошном, аби тісто не липнуло. Круглою формою треба вирізати заготовки для вареників. На кожен кружечок слід поставити одну вишню. Далі треба з’єднати краї і щільно защипнути їх. І все — вареники з вишнями готові.
Залишилось їх тільки зварити. Для цього треба кинути вареники по одному у киплячу воду. Не забудьте також додати у воду сіль. Потім перемішайте варенички і готуйте близько 5-7 хвилин. Подавати на стіл краще зі сметаною. Так вареники будуть ще смачнішими.
Нагадаємо, раніше видання писало, як зварити варення з черешні.