Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 312 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 15 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 13 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 2000+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Рецепт вареників з вишнею: як приготувати смачну страву

Вареники — традиційна українська страва. Це і вареники з картоплею, з сиром, із капустою. Начинка може бути різною. Але влітку українці полюбляють вареники з вишнею.

Зараз саме сезон вишень, тому час ліпити такі варенички. Отож, публікуємо рецепт вареників з вишнею. Рецепт простий, але смак цієї страви ви довго не забудете.

Інгредієнти:

  • пшеничне борошно 350 г;
  • куряче яцйе — 1 шт.;
  • вода — 115 мл;
  • вишні — 250 г;
  • сіль і цукор — за смаком.

Коли всі інгредієнти є, то починаємо готувати вареники з вишнею. Перший крок — у воду вбити яйце. Зауважте, що вода має бути кімнатної температури. Добряче розмішати, аби жовток розчинився у воді.

Читайте також:
Як зробити морозиво в домашніх умовах: простий рецепт із 3 інгредієнтів

В іншу ємність насипати 250 грам муки, додати дрібку солі та перемішати. Потім у борошні слід зробити лунку і повільно виливати туди воду з яйцем, поступово замішуючи тісто на вареники. Тісто треба поставити на стіл і поволі вмішувати в нього решту борошна. Коли тісто вже щільне, то потрібно поставити його у ємність, накрити харчовою плівкою і відставити на деякий час.

А доти слід зайнятися вишнями. Перш за все потрібно помити вишні і повиймати кісточки. А потім поставити вишні в сито, аби з них витік зайвий сік. Далі посипати цукром.

Потім починаємо формувати вареники. Тісто слід поділити на пару частин і тонко розкачати на столі, присипавши його попередньо борошном, аби тісто не липнуло. Круглою формою треба вирізати заготовки для вареників. На кожен кружечок слід поставити одну вишню. Далі треба з’єднати краї і щільно защипнути їх. І все — вареники з вишнями готові.

Залишилось їх тільки зварити. Для цього треба кинути вареники по одному у киплячу воду. Не забудьте також додати у воду сіль. Потім перемішайте варенички і готуйте близько 5-7 хвилин. Подавати на стіл краще зі сметаною. Так вареники будуть ще смачнішими.

Нагадаємо, раніше видання писало, як зварити варення з черешні.