Готуємо закарпатські голубці: простий рецепт на 25 хвилин
Євген Клопотенко розповів, як приготувати улюблену страву багатьох набагато швидше.
Як розповідає сам шеф-кухар, саме закарпатські голубці він любить найбільше. Тому з радістю поділився рецептом.
Для приготування необхідно підготувати такі інгредієнти:
- 1 шт. капусти;
- 200 г рису;
- 500 г фаршу свинячого;
- 2 шт. цибулі;
- 1 шт. моркви;
- 1 шт. перцю солодкого;
- 1 шт. томату;
- 2 ст. л. смальцю;
- 2 ч. л. паприки;
- мелену сіль, перець за смаком;
- 1 ст. л. томатної пасти;
- 600 мл води.
Рецепт закарпатських голубців за 25 хвилин
1) Беремо капусту, відрізаємо її корінь, відправляємо її в киплячу воду на 10 хвилин. Беремо цибулю та дрібно нарізаємо. Відриваємо листки капусти.
2) Наступний етап — приготування фаршу. Для цього потрібно нарізати маленькими кубиками перець. Після цього сковорідку змащуємо смальцем (якщо немає — вершковим маслом). Обсмажуємо цибулю та перець, додаємо на пательню натерту моркву, порізані томати та паприку.
3) У окрему миску кладемо фарш, рис та суміш із пательні. Поєднуємо та додаємо сіль і перець за смаком.
4) Починаємо формувати голубці. Для цього беремо листок капусти, зрізаємо найщільніші місця та ділимо на дві частини і завертаємо у нього фарш.
5) Перекладаємо голубці в каструлю, заливаємо томатною пастою, розведеною з водою, воду. Після цього накриваємо страву тарілкою, це пришвидшить процес приготування у два рази.
Детальніше рецепт закарпатських голубців можна переглянути у відео Євгена Клопотенка.
Нагадаємо, як готується окрошка вдома: покроковий рецепт та корисні поради.