Як приготувати лисички: два смачні рецепти
Літо — це не лише сезон овочів та фруктів, але й грибів. Тому в Інтернеті наразі шукають рецепти, як приготувати лисички.
Лисички — це гриби, які багаті на вітаміни. До того ж, дуже смачні. Тому розповімо, як приготувати лисички. Наразі подамо два прості, але дуже смачні рецепти, аби приготування страв зайняло небагато часу.
Але перед тим, як починати готувати лисички, гриби треба ретельно перебрати, помити, залити холодною водою і залишити приблизно на 20-30 хвилин.
Лисички з цибулею: рецепт
Інгредієнти:
- гриби лисички — 350 г;
- цибуля — 2 шт.;
- петрушка — 4 гілочки;
- часник — 1-2 зубчики;
- вершкове масло — 40 г;
- сіль та перець за смаком.
Читайте також:
Приготування:
- Замочені попередньо гриби поріжте на четвертинки, цибулю також дрібно наріжте. Подрібніть часник.
- На сковороді розігрійте вершкове масло. Обсмажте цибулю, часник та петрушку близько 5 хвилин.
- Додайте подрібнені лисички. Посоліть і поперчіть за смаком. Готуйте, постійно помішуючи, близько 25 хвилин.
Як приготувати лисички зі сметаною або вершками
Інгредієнти:
- лисички — 350-400 г;
- цибуля — 1-2 шт.;
- рослинна олія — 1 ст. ложка;
- часник — 1-2 зубчики;
- сметана або вершки — 60 г;
- вершкове масло — 40 г;
- петрушка або кріп — 4-5 гілочок;
- сіль, перець за смаком.
Приготування:
- Лисички поріжте на половинки.
- Цибулю, часник та зелень подрібніть.
- На сковороді розігрійте вершкове масло. Додайте подрібнену цибулю. Посоліть і поперчіть.
- Смажте 20-25 хвилин, постійно помішуючи.
- Потім залийте вершками або сметаною. Додайте часник та зелень.
- Накрийте кришкою і смажте ще близько 5 хвилин.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати цвітну капусту в клярі.