З полуницею або малиною: як зробити морозиво без морозивниці

Як зробити морозиво вдома

Літо — час ласувати смачним морозивом. Його можна приготувати вдома навіть без морозивниці.

Рецептом домашнього морозива поділилася кулінарна блогерка ask_edith. Щоб морозиво не кристалізувалось і шматочки льоду не скрипіли на зубах, вона радить збити суміш для морозива у два етапи.

Саме це дозволить отримати однорідну текстуру та чудовий смак. Ягоди для морозива можна обрати на свій смак.

Читайте також:
Ягоди та тісто філо: рецепт ідеального літнього пирога

Інгредієнти:

  • полуниця, малина або суниці 500 г;
  • згущене молоко 250 г;
  • вершки 30% або крем-сир 300 г.

Приготування:

  1. Закинути у чашу блендера усі інгредієнти та збити до однорідності.
  2. Вилити у ємність та заморозити. Зазвичай, це займає 4-5 годин, а найкраще підготувати все ввечері та залишити суміш стабілізуватись усю ніч.
  3. Вийняти морозиво та розрізати на шматки. Знову пересипати все у блендер, поки маса не стане повітряною та однорідною.
  4. Подавати одразу.
Рецепт домашнього морозива

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати морозиво з вершків та згущеного молока.