Ягоди та тісто філо: рецепт ідеального літнього пирога
Тісто філо не втрачає своєї популярності. Додавши до нього сезонні ягоди можна створити смачний літній десерт.
Триває сезон ягід, то ж саме час готувати з них смачну випічку. Рецептом простого ягідного пирога поділилася кулінарна блогерка ask_edith.
ВІДЕО ДНЯЯгоди можна обрати будь-які, які ви любите. Блогерка обрала полуницю та лохину.
Читайте також:
Інгредієнти для ягідного пирога:
- 1 пачка тіста філо (400 г);
- 300 г грецького йогурту або сметани;
- 150 г цукру;
- 4 яйця;
- полуниця, лохина.
Приготування:
- Тісто філо розморозити. Лист тіста філо скласти «гармошкою» та почергово викласти у форму.
- Грецький йогурт, яйця та цукор збити вінчиком до однорідності. Залити тісто заливкою та викласти ягоди, щоб вони рівномірно утрамбувались між шарами тіста філо.
- Випікати пиріг при 180 градусах 40-50 хвилин. Якщо верх сильно румʼяниться — пиріг варто накрити фольгою. Важливо допекти його до готовності.
- Посипати цукровою пудрою і смакувати.
Нагадаємо, раніше ми публікували рецепт смачних сирних ватрушок з полуницею.