Як готується справжнє малинове варення: давній рецепт
Малинове варення є улюбленим смаколиком з давніх-давен. Готували його ще наші прабабусі, бабусі, мами… Словом, цілі покоління його куштували.
Зараз в моду увійшли різні джеми або варення з нетиповими інгредієнтами. Але ми пропонуємо згадати рецепт традиційного малинового варення, який передається з покоління в покоління.
Для приготування потрібно лише 2 інгредієнти: малини та цукор. Щодо кількості, то співвідношення повинно бути 2:1. Тобто, на 1 літр малин — 0,5 літрів цукру. Знаючи ці пропорції, ви з легкістю вирахуєте потрібний вам об’єм варення.
Рецепт традиційного малинового варення
- Переберіть малини, видаліть плодоніжки та інший бруд.
- Висипте їх у каструлю з товстим дном, засипте зверху цукром.
- Поставте на повільний вогонь, щоб закипіло.
- Найголовніший етап — варіть до повного розчинення цукру. Якщо бажаєте, щоб малини збереглись майже цілими, не потрібно мішати варення під час варіння.
- Щоб малинове варення було більш густим, можна його готувати у 2 етапи: варите до розчинення цукру, далі знімаєте на годину з вогню, другий етап — варите ще годину.
Раніше видання інформувало, як закрити вишні у власному соку на зиму.