Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 312 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 15 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 13 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 2000+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Як готується справжнє малинове варення: давній рецепт

Фото: Depositphotos

Малинове варення є улюбленим смаколиком з давніх-давен. Готували його ще наші прабабусі, бабусі, мами… Словом, цілі покоління його куштували.

Зараз в моду увійшли різні джеми або варення з нетиповими інгредієнтами. Але ми пропонуємо згадати рецепт традиційного малинового варення, який передається з покоління в покоління.

Для приготування потрібно лише 2 інгредієнти: малини та цукор. Щодо кількості, то співвідношення повинно бути 2:1. Тобто, на 1 літр малин — 0,5 літрів цукру. Знаючи ці пропорції, ви з легкістю вирахуєте потрібний вам об’єм варення.

Читайте також:
Варення з малини та банану на зиму: такий смаколик ви ще не куштували

Рецепт традиційного малинового варення

  1. Переберіть малини, видаліть плодоніжки та інший бруд.
  2. Висипте їх у каструлю з товстим дном, засипте зверху цукром.
  3. Поставте на повільний вогонь, щоб закипіло.
  4. Найголовніший етап — варіть до повного розчинення цукру. Якщо бажаєте, щоб малини збереглись майже цілими, не потрібно мішати варення під час варіння.
  5. Щоб малинове варення було більш густим, можна його готувати у 2 етапи: варите до розчинення цукру, далі знімаєте на годину з вогню, другий етап — варите ще годину.

Раніше видання інформувало, як закрити вишні у власному соку на зиму.