Літні рецепти: як приготувати кабачкові оладки з соусом цацикі
З кабачків можна приготувати безліч смачних страв. Пропонуємо рецепт кабачкових оладок з соусом з грецького йогурту, свіжого огірка, кропу та часнику.
Кінець червня — саме час для оладок з кабачків. Рецепт оладок опублікувала кулінарна блогерка ask_edith.
До нього вона пропонує подати соус цацикі — типову страву грецької кухні. Він використовується як соус-дип до хліба або овочів.
Читайте також:
Інгредієнти для оладок:
- 2 середні кабачки;
- 2 яйця;
- 70 г крем-сиру;
- 150 г борошна;
- 1 ч.л розпушувача;
- сіль, перець, сухий часник.
Інгредієнти для соусу:
- грецький йогурт 250 мл;
- сухий часник;
- свіжа зелень — кріп, кінза;
- свіжий огірок;
- лимонний сік;
- оливкова олія 2 ст. л.
Приготування:
- Натерти кабачки на дрібній терці та вичавити зі жмиху сік.
- Додати яйця, борошно, розпушувач, крем-сир та спеції. Все ретельно перемішати.
- Смажити оладки на добре розігрітій сковорідці.
- Для соусу натерти огірок на дрібній терці, віджати зайву рідину. Додати йогурт, дрібно нарізати зелень, додати спеції, часник (можна свіжий), лимонний сік та оливкову олію. Соус подавати добре охолодженим.
Нагадаємо, раніше блогерка розповіла, як приготувати смачний фруктовий пиріг з тіста філо.