З томатами та сиром: рецепт смачного салату з баклажанів
Літо — сезон смачних овочевих салатів. Спробуйте поєднати хрумкі баклажани з сиром та томатами.
Рецепт салату з баклажанами опублікувала кулінарна блогерка ask_edith. Він підійде і як на щодень, і як частина святкової вечері.
ВІДЕО ДНЯСир Брі та томати створюють ідеально ніжне поєднання. А баклажани та соус чилі надають страві пікантності.
Читайте також:
Інгредієнти:
- баклажан — 1 великий;
- томати свіжі — 2 шт.;
- каперси;
- сир Брі;
- улюблений мікс зелені;
- кунжут;
- кукурудзяний крохмаль 2 ст. л;
- олія для смаження.
Для заправки потрібно: 2 ст. л солодкого соусу чилі, 2 ст. л оливкової олії, 1 ч. л гірчиці та 1 зубчик часнику.
РекламаПриготування:
- Баклажан нарізати кубиками, обваляти у крохмалі та відправити у фритюр, смажити до золотавої скоринки.
- Дістати та просушити — він буде хрумтіти наче картопля фрі.
- Нарізати соковиті томати, додати заправку до баклажанів і викласти шарами — баклажан, томати, каперси, сир брі.
- Зверху посипати кунжутом.
- Щоб баклажани залишались хрумкими якнайдовше, їх варто класти до салату у самому кінці та подати заправку окремо.
Нагадаємо, раніше блогерка розповіла, як приготувати смачний фруктовий пиріг з тіста філо.