Домашній кетчуп на зиму: простий рецепт із помідорів
Приготувати кетчуп у домашніх умовах доволі легко. Для цього не доведеться купувати купу інгредієнтів та витрачати на приготування цілий день.
До того ж, рецепт кетчупу на зиму простий. А смак домашнього кетчупу буде ще кращим, ніж магазинного.
Інгредієнти:
- стиглі помідори — 5 кг;
- цукор — 250 г;
- ріпчаста біла цибуля — 1 кг;
- сіль — 2 ст. л;
- мелені кориця — 1 ч.л;
- паприка — 1 ч. л;
- 9% оцет — 50 мл;
- мелена гвоздика — 1 ч. л.
Рецепт домашнього кетчупу із помідорів на зиму
- Наріжте помідори великими шматками, видаліть серцевини і поставте у глибоку каструлю.
- Помістіть каструлю на невеликий вогонь і почекайте, поки томати дадуть сік. Якщо впродовж 15 хвилин сік не витік, то налийте у ємність трішки води.
- Добре перемішайте томати і тушкуйдете близько 50 хвилин на середньому вогні.
- Наріжте цибулю великими шматками і додайте до томатів. Доведіть овочі до кипіння і варіть на невеликому вогні близько 2 годин.
- Далі зніміть каструлю з вогню. Додайте в овочі сіль, цукор та інші спеції.
- Отриману масу перемішайте, а потім подрібніть у блендері. Можна додатково пропустити через сито.
- Вилийте отриману масу у каструлю і поставте на вогонь. Томатну масу спочатку доведіть до кипіння, а потім варіть ще близько 2 годин.
- Коли домашній кетчуп загусне, то влийте в нього оцет і проваріть ще хвилин 10.
- Готовий кетчуп розлийте по стерилізованим банкам. І все — кетчуп із помідорів у домашніх умовах на зиму готовий.
Нагадаємо, раніше ми публікували найпростіший рецепт квашених огірків в банках.