«Це феєрично»: як приготувати бабагануш

Бабагануш — популярна страва східної кухні. Ця закуска складається головним чином з готових пюрованих баклажанів, змішаних з приправами.

Приготувати бабагануш можна і вдома, це не складна страва. Його рецептом поділилася кулінарна блогерка ask_edith.

«Бабагануш — найкраще, що може трапитись з баклажанами… Смакувати з лавашем, свіжим хлібчиком чи хрумкими крекерами — це феєрично», — зазначає блогерка.

Читайте також:
Легендарний рецепт: як приготувати картоплю з лисичками

Інгредієнти:

  • 1 баклажан
  • 2 ч. л. кунжутної пасти тахіні (або білого кунжуту)
  • 2 зубці часнику
  • 1 ч. л. меду
  • 1 ст. л. лимонного соку
  • 2 ст. л. оливкової олії Extra Virgin
  • 1 ст. л. йогурту без додатків

Приготування:

  1. На відкритому вогні або на газовій конфорці спекти баклажан до готовності. Для цього слід викласти його на решітку, розміщену поверх конфорки, або ж просто тримаючи його щипцями й час від часу перевертаючи, щоб баклажан рівномірно спікся з кожного боку. Так він буде обвугленим і матиме характерний аромат диму.
  2. Спечений баклажан поставити охолоджуватись.
  3. Тим часом підрум’янити на сухій сковорідці зернята кунжуту. Зняти з вогню. Або взяти тахіні, якщо маєте.
  4. Баклажан розрізати навпіл і вишкребти серединку, вкинути всі складники до чаші блендера та збити до однорідної консистенції.
  5. Викласти бабагануш на тарілку, полити олією, додати копчену паприку та зелень.
Рецепт бабаганушу

Нагадаємо, раніше блогерка розповіла, як приготувати пасту з кабачків.