«Це феєрично»: як приготувати бабагануш
Бабагануш — популярна страва східної кухні. Ця закуска складається головним чином з готових пюрованих баклажанів, змішаних з приправами.
Приготувати бабагануш можна і вдома, це не складна страва. Його рецептом поділилася кулінарна блогерка ask_edith.
«Бабагануш — найкраще, що може трапитись з баклажанами… Смакувати з лавашем, свіжим хлібчиком чи хрумкими крекерами — це феєрично», — зазначає блогерка.
Читайте також:
Інгредієнти:
- 1 баклажан
- 2 ч. л. кунжутної пасти тахіні (або білого кунжуту)
- 2 зубці часнику
- 1 ч. л. меду
- 1 ст. л. лимонного соку
- 2 ст. л. оливкової олії Extra Virgin
- 1 ст. л. йогурту без додатків
Приготування:
- На відкритому вогні або на газовій конфорці спекти баклажан до готовності. Для цього слід викласти його на решітку, розміщену поверх конфорки, або ж просто тримаючи його щипцями й час від часу перевертаючи, щоб баклажан рівномірно спікся з кожного боку. Так він буде обвугленим і матиме характерний аромат диму.
- Спечений баклажан поставити охолоджуватись.
- Тим часом підрум’янити на сухій сковорідці зернята кунжуту. Зняти з вогню. Або взяти тахіні, якщо маєте.
- Баклажан розрізати навпіл і вишкребти серединку, вкинути всі складники до чаші блендера та збити до однорідної консистенції.
- Викласти бабагануш на тарілку, полити олією, додати копчену паприку та зелень.
Нагадаємо, раніше блогерка розповіла, як приготувати пасту з кабачків.