Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 312 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 15 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 13 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 2000+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Поради
  • Пора пекти сінабони: рецепт ніжних та ароматних булочок з корицею

Пора пекти сінабони: рецепт ніжних та ароматних булочок з корицею

Сінабони — всесвітньо відомі запашні булочки з корицею. Їх можна приготувати й вдома.

Повний оригінальний рецепт сінабонів дотепер тримається в таємниці. Проте його намагаються відтворити по усьому світу.

Одним з рецептів поділилася кулінарна блогерка Софія Бондарева. Розрізати рулет вона радить ниткою, а не ножем.

Читайте також:
«Це божественно смачно»: рецепт ароматних яблучних кексів

Інгредієнти:

Для тіста:

  • сухі дріжджі — 7 грамів або 20 грамів живих
  • молоко — 200 мл
  • масло (краще брати 82%) — 100 грамів
  • яйця — 2 шт.
  • цукор — 100 грамів
  • сіль — дрібка
  • борошно — близько 600-700 грамів

Для начинки:

  • кориця — 25 грамів
  • цукор — 150 грамів
  • масло — 50 грамів

Для просочування:

• молоко — 6 столових ложок

• цукрова пудра — 2 чайні ложки

Для помадки:

  • крем-сир — 250 грамів
  • масло — 50 грамів
  • цукрова пудра — 100 грамів
  • ванілін

Приготування:

  1. Змішати тепле молоко з цукром, дрібкою солі та дріжджами. Збити яйця. Додати їх та розтоплене масло до молока. Перемішати.
  2. Додати борошно. Замісити тісто, воно не повинне прилипати до рук. Якщо прилипає, потрібно додати ще борошна (спочатку краще взяти 600 грамів і за потреби додавати ще).
  3. Залишити тісто на півтори години, щоб піднялося.
  4. Згодом розкатати в прямокутник.
  5. Розтопити масло і змастити ним тісто. Посипати його цукром і корицею.
  6. Скрутити тісто в рулет, нарізати на шматки. Застелити форму пергаментом та викласти туди булочки. Пекти 20-25 хвилин при температурі 170 градусів.
  7. Приготувати просочування: змішати тепле молоко та цукрову пудру.
  8. Приготувати помадку: розтоплене масло з‘єднати з крем-сиром, додати цукрову пудру і ванілін, перемішати.
  9. Просочити булочки молоком з пудрою, а потім покрити помадкою.

Нагадаємо, кулінарна блогерка ask_edith поділилася рецептом смачного фруктового пирога.