Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 310 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 17 400+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 800+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 15 000+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1800+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Поради
  • Підготуватися до холодів заздалегідь: якими консервами слід запастися

Підготуватися до холодів заздалегідь: якими консервами слід запастися

До зими залишилося не так далеко, тож варто зберегти собі список продуктів, які можуть стати у нагоді.

Особливо це актуально у наш період, коли важко передбачити, якою буде ситуація в країні та із електроенергією.

Тому консерви точно не будуть зайвими. Адже вони зберігаються довго, легко транспортуються, не потребують складних умов зберігання.

Читайте також:
Щоб українцям перебути холодну пору: консерви, на які вже зараз варто звернути увагу

При покупці важливо враховувати 3 ключові фактори, які впливають на їх якість, користь та тривалість зберігання:

  1. Термін придатності. Звертайте увагу на дату виробництва та термін зберігання продукту. Обирайте ті консерви, які мають тривалий термін придатності, щоб вони зберігали свою свіжість протягом усього холодного сезону.
  2. Цілісність упаковки. Банка повинна бути без пошкоджень, вм’ятин та здуття, оскільки будь-яке порушення герметичності може призвести до псування продукту та небезпеки для здоров’я.
  3. Склад. Читайте етикетки та віддавайте перевагу продуктам з мінімальною кількістю штучних консервантів, барвників і підсилювачів смаку. Більш натуральні консерви будуть кориснішими для здоров’я і мають кращий смак.

Плануючи запаси на зиму, варто звернути увагу на різноманітні типи консервів, щоб забезпечити собі збалансоване харчування. Ось основні категорії, які рекомендується включити до свого запасу:

  • М’ясні консерви. Найкращим вибором стануть тушковане м’ясо, таке як свинина чи яловичина. Ці продукти є поживними, містять білок і довго зберігаються, забезпечуючи ситність і енергію в холодні дні.
  • Рибні консерви. Віддавайте перевагу нежирній рибі, консервованій у власному соку або в олії, наприклад, тунцю, сардинам чи скумбрії. Це чудове джерело омега-3 жирних кислот і білка, які корисні для здоров’я серця.
  • Овочеві та бобові консерви. Овочі, такі як горошок, кукурудза, томати, а також різні види бобових (квасоля, нут), забезпечать вас вітамінами, клітковиною та мікроелементами, необхідними для підтримки імунітету взимку.

Раніше повідомлялось, коли включать опалення в жовтні 2024 року.