Як вибрати стиглі та солодкі апельсини: 4 дієві способи
Кінець осені та зиму вважають сезоном цитрусових. У цей час на прилавках супермаркетів, магазинів і ринків продають лимони, мандарини, апельсини. Усі ці фрукти не просто смачні, але й дуже корисні.
Проте важливо вміти правильно обирати фрукти. Тому слід дотримуватися кількох простих порад, аби знати, як правильно обирати апельсини, аби вони були свіжі та соковиті. Розповімо детальніше, як відрізнити стиглі цитрусові від недостиглих та перестиглих.
По-перше, шкірка апельсина має бути гладкою із дрібними порами. Колір повинен бути насичено помаранчевим. По-друге, краще обирати середні за розміром фрукти, а не купувати надто великі апельсини.
По-третє, слід понюхати апельсин. Аромат у стиглого фрукта повинен бути солодким. Крім того, у руках такий цитрус має здаватися важким, бо в ньому є чимало соку. По-четверте, варто перевірити стиглість апельсина. Зробити це легко — треба злегка стиснути фрукт. Якщо він стиглий, то має бути пружним.
Ну і насамкінець додамо, що купувати апельсини найкраще у період із листопада по лютий. У продавця також можна уточнити, з якої країни привезли фрукт. Вважається, що найкращі цитрусові ростуть в Іспанії, Італії та Ізраїлі.
Нагадаємо, раніше видання писало про те, як чистити білі гриби та скільки їх треба варити.