Як чистити білі гриби та скільки їх треба варити
Сезон грибів у самому розпалі і любителі тихого полювання в ці дні масово відправляються у ліс.
Але слід не тільки вміти збирати гриби, а й правильно їх потім чистити та варити. Особливо, якщо йдеться про білі гриби, які мають неабиякий смак та аромат.
ВІДЕО ДНЯСаме їх любителі тихого полювання вважають найкращим, а особливо осінні. На ринках вони теж коштують значно дорожче, ніж підберезники чи підосичники. Тому важливо правильно зварити дари лісу, щоб не зіпсувати їхній смак.
Як чистити білі гриби: важливі поради
Білі гриби потрібно обов’язково чистити. Для цього потріть капелюшок щіткою або губкою, але сильно не натискайте, аби не зламати гриб. Також очистіть ніжку від зайвого бруду та залишків ґрунту. А далі промийте грибочок під проточною водою.
РекламаА вже після цього можете нарізати гриби на скибочки чи шматочки бажаного розміру і потім приступати до приготування.
РекламаСкільки часу треба варити білі гриби
Перед тим, як готувати смачні та ароматні страви з грибів, їх обов’язково слід проварити. Для цього потрібно налити воду у каструлю, поставити її на вогонь і додати нарізати гриби. Солити воду не варто. Натомість можна додати одну цибулю. Але не розрізати її, а очистити і кинути цілу цибулину.
Потрібно почекати, поки вода закипить і потім зняти піну з грибів. Після цього треба варити білі гриби ще 25-30 хвилин. Коли гриби зварились, воду з каструлі слід вилити, а грибочки поставити на сито, аби з них витекла зайва вода. І вже після цього можна готувати різноманітні страви з білих грибів.
Нагадаємо, раніше ми писали про те, як правильно збирати гриби.