Як виглядає зіпсований шоколад: перелік ознак
Шоколад — це ті солодощі, які чи не найчастіше дарують людям. Дехто любить молочний шоколад, дехто чорний або ж білий. А багато хто зараз хоче купити дубайський шоколад, аби спробувати, що ж це за смаколик.
Якісний шоколад можна зберігати доволі довго, але як і інші продукти він має свій термін придатності і може зіпсуватися, якщо його неправильно зберігати.
Тому розповімо про те, як зрозуміти, що шоколад зіпсувався або що термін придатності давно минув. Варто знати, як виглядає зіпсований шоколад, адже наближається сезон новорічно-різдвяних свят, а це той період, коли дітям дарують солодощі.
Звісно, якщо хочете купити шоколад, то перш за все треба звертати увагу на термін придатності на упаковці. Однак при неправильному зберіганні шоколад може зіпсуватися, навіть якщо термін придатності ще не минув.
То як зрозуміти, що солодощі зберігали неправильно? Є кілька ознак, на які варто звернути увагу. Наприклад, на плитці шоколаду може з’явитися білий наліт. Є два варіанти, чому так відбувається. Якщо на солодощах з’явився цукровий наліт, то це вплив вологи. Якщо ж жировий наліт, то це результат коливання температури. Виглядає така плитка шоколаду не надто апетитно, але вважається, що на смак це не впливає. Але лише у тому випадку, якщо він не має сторонніх ароматів.
Якщо неправильно зберігати шоколад, наприклад у холодильнику поруч з іншими продуктами, то він з часом може виділяти неприємний запах. Адже ці солодощі вбирають запахи, мов губка.
Ну і найголовніша ознака, яка вказує на те, що шоколад зіпсований, це, звісно, смак. Навіть якщо з’їсти маленький шматочок, то стане зрозуміло, що шоколад зіпсувався. Такий шоколад матиме гіркуватий і неприємний присмак.
Загалом же при правильному зберіганні шоколад може не псуватись доволі довго. Навіть якщо плитку шоколаду вже відкрили, то він не зіпсується впродовж 6 місяців. А темний шоколад ще довше. Але тільки при правильному зберіганні. Тому врахуйте, що плитку шоколаду варто тримати у сухому, прохолодному і темному місці.
Нагадаємо, раніше видання писало про те, як вибрати стиглі та солодкі апельсини.