Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 312 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 15 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 13 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 2000+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Як вибрати стиглі та солодкі апельсини: 4 дієві способи

Як правильно вирбати апельсини

Кінець осені та зиму вважають сезоном цитрусових. У цей час на прилавках супермаркетів, магазинів і ринків продають лимони, мандарини, апельсини. Усі ці фрукти не просто смачні, але й дуже корисні.

Проте важливо вміти правильно обирати фрукти. Тому слід дотримуватися кількох простих порад, аби знати, як правильно обирати апельсини, аби вони були свіжі та соковиті. Розповімо детальніше, як відрізнити стиглі цитрусові від недостиглих та перестиглих.

ВІДЕО ДНЯ

По-перше, шкірка апельсина має бути гладкою із дрібними порами. Колір повинен бути насичено помаранчевим. По-друге, краще обирати середні за розміром фрукти, а не купувати надто великі апельсини.

Читайте також:
Точно не в холодильнику: де та як потрібно зберігати банани
Реклама

По-третє, слід понюхати апельсин. Аромат у стиглого фрукта повинен бути солодким. Крім того, у руках такий цитрус має здаватися важким, бо в ньому є чимало соку. По-четверте, варто перевірити стиглість апельсина. Зробити це легко — треба злегка стиснути фрукт. Якщо він стиглий, то має бути пружним.

Ну і насамкінець додамо, що купувати апельсини найкраще у період із листопада по лютий. У продавця також можна уточнити, з якої країни привезли фрукт. Вважається, що найкращі цитрусові ростуть в Іспанії, Італії та Ізраїлі.

Реклама

Нагадаємо, раніше видання писало про те, як чистити білі гриби та скільки їх треба варити.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно