Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 312 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 15 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 13 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 2000+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Імбирне печиво: рецепт святкової випічки

Імбирне печиво щороку готують напередодні зимових свят. Цей смаколик полюбляють і дорослі, і діти. До того ж, він чудово підійде до чаю прохолодними зимовими вечорами.

Як приготувати імбирне печево, яке буде смакувати усій родині? Дуже легко. Сьогодні публікуємо рецепт, який ви можете приготувати або самостійно, або разом із своїми дітками.

Імбирне печиво: рецепт

Інгредієнти:

  • борошно пшеничне — 200 г;
  • куряче яйце — 1 штука;
  • вершкове масло — 100 г;
  • цукор — 1 склянка;
  • розпушувач — 1 чайна ложка;
  • мед — 3 чайні ложки;
  • тертий імбир — 2,5 чайні ложки;
  • молота кориця — 1 чайна ложка;
  • молотий карамон — 1 чайна ложка;
  • мелена гвоздика — 1 чайна ложка.
Читайте також:
Маковий пиріг із чорносливом: рецепт пісного десерту

Приготування

  1. Змішайте у ємності всі спеції, додайте тертий імбир. Всипте борошно, додайте розпушувач і розмішайте.
  2. В окремій ємності змішайте за допомогою міксера розм’якшене масло та цукор. Додайте яйце і мед.
  3. В яєчно-масляну суміш додайте борошно і добре перемішайте.
  4. Вимісіть тісто руками і поставте на 2 години у холодильник.
  5. Через 2 години дістаньте тісто і розкатайте його. Тісто має бути доволі тоненьким. Далі за допомогою спеціальних форм виріжте фігурки.
  6. Змастіть деко олією і викладіть печиво. Поставте у розігріту до 180 градусів духовку на 5-8 хвилин.

Нагадаємо, раніше видання публікувало рецепти закусок на Новий рік.