На Закарпатті — це хіт: як зварити пісну грибну поливку
На Закарпатті здавна готують дуже смачну грибну поливку. Вона є пісною та подається часто на Святвечір. Розповідаємо, як її приготувати.
Для багатьох закарпатців гриби залишаються невід’ємною частиною кулінарної традиції. Ба більше, їх популярність лише зростає, завойовуючи нові гастрономічні горизонти.
Уявити закарпатську кухню без грибів — важко. Вони відіграють величезне значення. У сушеному, смаженому, тушкованому, маринованому чи солоному вигляді гриби не лише є чудовою альтернативою м’ясу під час посту, але й доповнюють будь-яку страву у звичайні дні.
Як готувати знамениту грибну поливку
Інгредієнти:
- 1,5 склянки сушених грибів, попередньо замочених на ніч,
- 0,5 склянки рису,
- 1 маленька цибулина або половина великої,
- 1 кольрабі,
- 2 морквини,
- корінь та зелень петрушки,
- 2 картоплини.
Рецепт приготування:
- Гриби замочують на 5–6 годин, ретельно промивають і нарізають брусочками.
- Потім їх заливають овочевим бульйоном або водою й варять на малому вогні.
- Коли гриби майже готові, додають промитий рис, нарізані шматочками картоплю, кольрабі, моркву, петрушку. Суміш солять і варять до повної готовності.
- Пасеровану посічену цибулю додають у поливку й продовжують готувати, доки всі інгредієнти стануть м’якими.
- Страву приправляють, солять за смаком, подають до столу, посипавши подрібненою зеленню.
Раніше видання розповідало, як приготувати смачні пісні голубці з грибами.