Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 312 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 15 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 13 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 2000+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

На Закарпатті — це хіт: як зварити пісну грибну поливку

На Закарпатті здавна готують дуже смачну грибну поливку. Вона є пісною та подається часто на Святвечір. Розповідаємо, як її приготувати.

Для багатьох закарпатців гриби залишаються невід’ємною частиною кулінарної традиції. Ба більше, їх популярність лише зростає, завойовуючи нові гастрономічні горизонти.

Уявити закарпатську кухню без грибів — важко. Вони відіграють величезне значення. У сушеному, смаженому, тушкованому, маринованому чи солоному вигляді гриби не лише є чудовою альтернативою м’ясу під час посту, але й доповнюють будь-яку страву у звичайні дні.

Читайте також:
Готуємо пісний пиріг: 10 хвилин на підготовку, 30 хвилин — на випікання

Як готувати знамениту грибну поливку

Інгредієнти:

  • 1,5 склянки сушених грибів, попередньо замочених на ніч,
  • 0,5 склянки рису,
  • 1 маленька цибулина або половина великої,
  • 1 кольрабі,
  • 2 морквини,
  • корінь та зелень петрушки,
  • 2 картоплини.

Рецепт приготування:

  1. Гриби замочують на 5–6 годин, ретельно промивають і нарізають брусочками.
  2. Потім їх заливають овочевим бульйоном або водою й варять на малому вогні.
  3. Коли гриби майже готові, додають промитий рис, нарізані шматочками картоплю, кольрабі, моркву, петрушку. Суміш солять і варять до повної готовності.
  4. Пасеровану посічену цибулю додають у поливку й продовжують готувати, доки всі інгредієнти стануть м’якими.
  5. Страву приправляють, солять за смаком, подають до столу, посипавши подрібненою зеленню.

Раніше видання розповідало, як приготувати смачні пісні голубці з грибами.