Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 312 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 15 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 13 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 2000+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Поради
  • Готуємо пісний пиріг: 10 хвилин на підготовку, 30 хвилин — на випікання

Готуємо пісний пиріг: 10 хвилин на підготовку, 30 хвилин — на випікання

Готуємо пісний пиріг: 10 хвилин на підготовку, 30 хвилин — на випікання

Пісні страви можуть бути смачними. Тобто, реально приготувати ароматний пісний пиріг без молока, яєць і масла.

Для початку поговоримо про продукти, з яких будемо готувати. Для пісного пирога вам знадобиться зовсім небагато інгредієнтів.

ВІДЕО ДНЯ

Для тіста:

  • 2 склянки борошна,
  • пів склянки цукру,
  • 1 склянка теплої води,
  • 1/3 склянки рослинної олії,
  • 1 чайна ложка розпушувача,
  • дрібка солі.
Реклама
Читайте також:
Пісні страви швидкого приготування: що можна приготувати за 15 хвилин

Для начинки:

Реклама
  • яблука, нарізані скибочками;
  • жменя сухофруктів або горіхів;
  • кориця для аромату.

Рецепт пісного пирога

  1. Змішайте сухі інгредієнти: борошно, цукор, розпушувач і сіль. Потім поступово додайте воду й олію, постійно перемішуючи. Тісто має вийти еластичним і трохи липким, але не рідким. Якщо раптом переборщили з водою, сміливо додайте ще трохи борошна.
  2. Розділіть тісто на дві частини: одна трохи більша для основи, інша — для «кришечки». Розкатайте основу і викладіть її у форму для випікання, створюючи бортики.
  3. На тісто викладаємо начинку: яблука, посипані корицею, і трохи сухофруктів або горіхів.
  4. Розкатайте другу частину тіста й накрийте нею пиріг. Закріпіть краї та зробіть кілька проколів виделкою для виходу пари.
  5. Духовку розігрійте до 180°C і поставте пиріг випікатися на 30-40 хвилин. Коли він стане рум’яним, його можна виймати.

Раніше видання публікувало чотири дуже прості пісні страви з картоплі.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно