Що таке кіноа, як її готувати та з чим їсти: відповіді на питання
Дізнавайтеся про корисні властивості кіноа та прості рецепти приготування «суперфуда», який часто додають у свій раціон ті, хто слідкує за фігурою. Ми розглянемо, що таке кіноа, як її варити та з чим подавати.
Кіноа — це їстівне насіння рослини, яка походить з Анд у Південній Америці. Висота цієї рослини може сягати трьох метрів. Це один з різновидів лободи, який не належить до злаків.
Її готують як крупу та додають до різних страв. Є три види кіноа: біла, червона та чорна, також в магазинах продається мікс насіння.
Корисні властивості кіноа:
- Високий вміст клітковини — здорове травлення;
- Містить джерело мінералів (калій, фосфор, магній, залізо);
- Безглютенова;
- Багата на білок;
- Містить антиоксиданти.
Як готувати кіноа?
Для того, щоб приготувати цей «суперфуд» не потрібні великі зусилля. Перед приготуванням потрібно промити насіння, а потім до 1 склянки кіноа треба додати 2 склянки води та варити 15 хвилин на повільному вогні. Після цього залиште страву настоятися під кришкою 5 хвилин.
З чим їсти кіноа?
Оскільки це універсальна крупа, то її подають як до солоних, так і до солодких страв. Часто кіноа вживають у звичайному вареному виді, з додаванням приправ чи м’яса. Також її додають до супу, салату, смузі, роблять котлети та запіканки.
Кіноа ідеально підходить тим, хто шукає альтернативу звичайним крупам, вона сприяє здоровому травленню та багата на білок.
Раніше видання розповідало, як правильно варити сочевицю.