Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 314 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 16 200+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 200+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 13 400+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 2000+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Що таке кіноа, як її готувати та з чим їсти: відповіді на питання

Дізнавайтеся про корисні властивості кіноа та прості рецепти приготування «суперфуда», який часто додають у свій раціон ті, хто слідкує за фігурою. Ми розглянемо, що таке кіноа, як її варити та з чим подавати.

Кіноа — це їстівне насіння рослини, яка походить з Анд у Південній Америці. Висота цієї рослини може сягати трьох метрів. Це один з різновидів лободи, який не належить до злаків.

Її готують як крупу та додають до різних страв. Є три види кіноа: біла, червона та чорна, також в магазинах продається мікс насіння.

Читайте також:
Як варити манку правильно, щоб не було грудочок

Корисні властивості кіноа:

  • Високий вміст клітковини — здорове травлення;
  • Містить джерело мінералів (калій, фосфор, магній, залізо);
  • Безглютенова;
  • Багата на білок;
  • Містить антиоксиданти.

Як готувати кіноа?

Для того, щоб приготувати цей «суперфуд» не потрібні великі зусилля. Перед приготуванням потрібно промити насіння, а потім до 1 склянки кіноа треба додати 2 склянки води та варити 15 хвилин на повільному вогні. Після цього залиште страву настоятися під кришкою 5 хвилин.

З чим їсти кіноа?

Оскільки це універсальна крупа, то її подають як до солоних, так і до солодких страв. Часто кіноа вживають у звичайному вареному виді, з додаванням приправ чи м’яса. Також її додають до супу, салату, смузі, роблять котлети та запіканки.

Кіноа ідеально підходить тим, хто шукає альтернативу звичайним крупам, вона сприяє здоровому травленню та багата на білок.

Раніше видання розповідало, як правильно варити сочевицю.