Як правильно варити сочевицю: скільки хвилин та яка пропорція води
Як варити сочевицю, якщо ви ніколи її не готували до цього. Існує кілька порад про кількість води та час варіння.
Для початку варто розібратися, який вид сочевиці ви маєте. Існує кілька основних видів, час варіння від цього і залежить.
ВІДЕО ДНЯЧервона сочевиця швидко вариться (10-15 хвилин), підходить для супів і пюре. Зелена — тримає форму після варіння, ідеальна для салатів і гарнірів. Коричнева сочевиця — класичний вибір для тушкованих страв, готується близько 20-30 хвилин.
РекламаВибір сочевиці впливає на смак і текстуру страви, тому враховуйте це перед приготуванням.
Перед приготуванням крупинки потрібно промити під водою. Зазвичай сочевицю не потрібно замочувати, але якщо ви хочете скоротити час варіння, можете залишити її у воді на 1-2 години.
РекламаЯк варити сочевицю
- На одну частину сочевиці потрібно приблизно 2 частини води.
- Доведіть воду до кипіння. Додайте дрібку солі або лавровий лист для аромату.
- Засипте сочевицю. Зменшіть вогонь до середнього рівня, щоб вода не википала занадто швидко.
- Час варіння. Орієнтуйтеся на тип сочевиці: червона — 10-15 хвилин, зелена чи коричнева — до 30 хвилин.
- Спробуйте на готовність. Зернятка мають бути м’якими, але не розвареними (якщо тільки це не пюре).
- Злийте зайву воду. Якщо залишилося трохи рідини, просто злийте її або використовуйте для соусу.
Раніше видання інформувало, як правильно варити кускус та що додати для кращого смаку.