Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 312 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 15 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 13 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 2000+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Поради
  • Як правильно варити сочевицю: скільки хвилин та яка пропорція води

Як правильно варити сочевицю: скільки хвилин та яка пропорція води

Як правильно варити сочевицю: скільки хвилин та яка пропорція води

Як варити сочевицю, якщо ви ніколи її не готували до цього. Існує кілька порад про кількість води та час варіння.

Для початку варто розібратися, який вид сочевиці ви маєте. Існує кілька основних видів, час варіння від цього і залежить.

ВІДЕО ДНЯ

Червона сочевиця швидко вариться (10-15 хвилин), підходить для супів і пюре. Зелена — тримає форму після варіння, ідеальна для салатів і гарнірів. Коричнева сочевиця — класичний вибір для тушкованих страв, готується близько 20-30 хвилин.

Читайте також:
Приправа орегано: чому вона така популярна та до яких страв її додають
Реклама

Вибір сочевиці впливає на смак і текстуру страви, тому враховуйте це перед приготуванням.

Перед приготуванням крупинки потрібно промити під водою. Зазвичай сочевицю не потрібно замочувати, але якщо ви хочете скоротити час варіння, можете залишити її у воді на 1-2 години.

Реклама

Як варити сочевицю

  1. На одну частину сочевиці потрібно приблизно 2 частини води.
  2. Доведіть воду до кипіння. Додайте дрібку солі або лавровий лист для аромату.
  3. Засипте сочевицю. Зменшіть вогонь до середнього рівня, щоб вода не википала занадто швидко.
  4. Час варіння. Орієнтуйтеся на тип сочевиці: червона — 10-15 хвилин, зелена чи коричнева — до 30 хвилин.
  5. Спробуйте на готовність. Зернятка мають бути м’якими, але не розвареними (якщо тільки це не пюре).
  6. Злийте зайву воду. Якщо залишилося трохи рідини, просто злийте її або використовуйте для соусу.

Раніше видання інформувало, як правильно варити кускус та що додати для кращого смаку.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно