Поради для господинь: як правильно зберігати часник
Що робити, щоб часник не висихав та довго зберігався — читайте в публікації.
Часник є чи не на кожній кухні, адже його додають до різних страв. Цей овоч ботаніки відносять до родини цибулевих через його спосіб вирощування.
На відмінну від цибулі, часник має довший термін зберігання. Якщо цибуля швидко гниє, то часник може стояти у шафі від трьох місяців до року.
Термін зберігання часнику залежить від сорту. Є весняний (яровий) та осінній (озимий) часник. У першому випадку його термін зберігання — до 8-12 місяців. У другому — до 3-6 місяців.
Де зберігати часник, щоб він не висихав
Щоб даний овоч не гнив та не висихав, потрібно не розкривати його, оголюючи зубчики. Також необхідно тримати його при кімнатній температурі у шафі чи погребі, полотняних чи паперових пакетах. Прямі сонячні промені не мають потрапляти на часник. Також шкідливою буде підвищена вологість.
Окрім цього, існують ще такі методи зберігання часнику:
- у дерев’яних ящиках чи сітках,
- у косах — для цього стебла потрібно сплести та підвісити на гачок у сухому місці,
- у холодильнику — у даному випадку часник загорнути в паперовий пакет чи серветку,
- у скляній банці — очищений часник помістити в суху банку.
Також часник можна заморозити (цілий або подрібнений).
Ці поради допоможуть вам довго зберігати часник свіжим протягом тривалого часу.
Також стало відомо, скільки треба варити капусту на голубці, щоб листя стало м’яким, але не розвареним.