Скільки варити капусту на голубці, щоб листя стало м’яким, але не розвареним
У приготуванні голубців важлива не тільки начинка, а й капуста, в яку її загортають. Тому важливо знати, скільки варити капусту, щоб листя стало м’яким.
Починати потрібно з вибору самої капустини. Тут варто знати такий момент при купівлі, що молода капуста має листя ніжне і легко знімається. Водночас зимові сорти — жорсткіші, тому їх доведеться довше обробляти.
ВІДЕО ДНЯЩоб капустяне листя не рвалося і легко загорталося, його потрібно правильно підготувати. На першому етапі варто вирізати качанчик (тверду серцевину), щоб листя легше відділялося.
Читайте також:
Далі алгоритм такий:
- Закип’ятіть воду у великій каструлі. Вода має повністю покривати капусту.
- Опустіть капусту в киплячу воду качаном вниз. Час варіння залежить від сорту: молода капуста — 2-4 хвилини, зимові сорти — 5-7 хвилин.
- Знімайте листя поступово — як тільки вони починають відставати, обережно піднімайте їх виделкою або щипцями.
- Охолодіть листя — перекладіть у миску з холодною водою, щоб зупинити процес варіння.
Головне — не переварити капусту, інакше листя стане занадто м’яким і буде рватися.
Раніше видання розповідало, скільки варити куряче філе, щоб воно було соковитим.