Яка каша найменш корисна, але її дуже часто їдять
Якщо говорити про кашу, яка найменше приносить користь організму, то пальму першості тут тримає манна каша. Звертаємо увагу на формулювання — не шкідлива, а менше користі порівняно з іншими.
Манна крупа — це по суті очищена пшениця, з якої прибрали всі висівки та оболонку. Це означає, що вона майже не містить клітковини, яка необхідна для нормального травлення.
У порівнянні з вівсянкою, гречкою або навіть рисом, манна каша має дуже бідний склад корисних речовин.
Водночас її часто використовують в дитячому харчуванні, але правда в тому, що вона більше наповнює шлунок, ніж приносить користь. А ще у період відновлення після хвороб, коли потрібна м’яка їжа (якщо її готувати без цукру, на воді або з мінімальною кількістю молока).
Варто пам’ятати, що часте вживання манки, особливо з цукром та на молоці, може призвести до збільшення ваги.
А от якщо хочеш дійсно корисний сніданок, обирайте гречку, вівсянку або кіноа — вони дадуть енергію без різких стрибків цукру та наситять організм вітамінами.
Раніше видання розповідало, чи корисна вода з лимоном зранку.