Треба знати кожному: ці овочі стають отрутою під час смаження
Є інші безпечні способи приготування цих овочів, які не несуть загрози для організму. Якщо часто вживати їх у смаженому вигляді, то це може призвести до негативних наслідків.
Смачна та запашна смажена картопля — улюблена страва багатьох. Чи не кожен знає, що вона шкідлива для фігури, однак не тільки. Так само і смажені баклажани, які у сезон дуже популярні. Однак і вони не несуть користі у такому вигляді.
Експерти кажуть, що у смаженому вигляді ці два овочі виділяють токсини, які можуть призвести до отруєння.
Чим шкідлива смажена картопля
Якщо готувати картоплю таким способом чи у фритюрі, як багато хто полюбляє, то утворюється отруйна речовина — акриламід. Всесвітня організація охорони здоров’я визнала цю речовину канцерогенною. Чим більша кількість олії, в якій картопля смажиться, тим більше акриламіду виділяється.
Це може призвести до розвитку онкологічних захворювань, запальних процесів у організмі та хвороб нервової системи.
Щоб акриламід не виділявся, картоплю краще запікати чи варити. У такому вигляді вона смачна та більш корисна.
Чим шкідливі смажені баклажани
Баклажани містять природний токсин соланін, який під час смаження збільшується у декілька разів. Надлишок соланіну може призвести до розладів шлунку, нудоти, слабкості та запаморочення. У такому випадку баклажани краще вимочувати у солоній воді перед приготуванням.
Загалом краще уникати смажених страв, не зловживати ними. Краще надавати перевагу більш корисним варіантам приготування овочів.
А для більшої користі читайте, які продукти радять вживати дієтологи, щоб зберегти молодість.