Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 313 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 15 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 100+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 13 000+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 2000+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Поради
  • Зверніть увагу на етикетку: які консерви не рекомендують купувати

Зверніть увагу на етикетку: які консерви не рекомендують купувати

На українському ринку представлено чимало консервованих продуктів, проте їхня поживна цінність часто залишає бажати кращого. Які консерви не радять купувати.

У магазинах можна знайти широкий вибір консервів, однак частина з них є низькоякісною. Багато українців продовжують купувати такі продукти, не звертаючи уваги на можливі ризики.

Якість консервованих продуктів може погіршуватися через порушення технології виробництва або неналежні умови зберігання. У таких випадках вони не тільки втрачають свій смак, а й можуть накопичувати шкідливі речовини, небезпечні для здоров’я.

Однією з головних проблем є надмірна кількість солі, консервантів і штучних барвників у складі деяких консервів. Тому уважно потрібно дивитись на етикетку, зокрема на склад.

Читайте також:
Таку ковбасу взагалі не можна їсти: яку саме не варто купувати через небезпеку

Крім того, недотримання температурного режиму при виробництві може призвести до псування продукту. У результаті такі консерви можуть мати неприємний запах і становити загрозу для здоров’я.

Яких консервів краще уникати

Деякі види консервованої продукції не варто купувати взагалі. Наприклад, рибні консерви в олії часто виготовляють із сировини сумнівної якості, а сама олія може бути низькопробною. Крім того, при контакті риби з металевою упаковкою, особливо якщо вона пошкоджена, можуть утворюватися токсичні сполуки.

Овочеві та томатні консерви у бляшанках також не завжди є хорошим вибором. Попри популярність, їхній склад часто містить забагато цукру та штучних добавок, що знижує користь продукту та може негативно впливати на організм. Знову ж таки, варто звертати на етикетку та склад продукту.

М’ясні консерви теж нерідко мають сумнівну якість. Деякі виробники використовують дешеву сировину та велику кількість консервантів. Більше того, у такій продукції може бути високий вміст насичених жирів, що сприяє підвищенню рівня холестерину.

Раніше видання інформувало, які консерви вважають корисними для літніх людей.