Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 312 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 15 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 13 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 2000+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Поради
  • Таку ковбасу взагалі не можна їсти: яку саме не варто купувати через небезпеку

Таку ковбасу взагалі не можна їсти: яку саме не варто купувати через небезпеку

Таку ковбасу взагалі не можна їсти: яку саме не варто купувати через небезпеку
Фото: Depositphotos

Якість ковбаси дуже важлива, адже цей м’ясний виріб вживають як дорослі, так і діти. Потрібно відповідально ставитись до вибору і якщо є певні сумніви у якості — в жодному разі не купувати.

Багато людей звертаються до Держпродспоживслужби через скарги на якість ковбаси та умов її зберігання в магазинах. Щоб уникнути проблем зі здоров’ям, служба нагадує про два важливі правила: не купувати ковбасу на стихійних ринках, а також уважно читати інформацію на етикетці.

ВІДЕО ДНЯ

Якщо ковбасу продають на вагу і немає етикетки, потрібно попросити продавця надати інформацію про продукт. Вона має бути в супровідних документах або доступна іншим чином. Продавець не має висловлювати жодного заперечення. А якщо так відбувається — це відразу є підозрілим і купувати таку ковбасу не варто.

Читайте також:
Які банани не можна їсти: не купуйте такі фрукти через небезпеку
Реклама

Якщо є сумніви щодо якості чи безпечності продукту, а продавець відмовляється вирішити проблему, можна звертатися з офіційною скаргою до територіального органу Держпродспоживслужби.

Яку ковбасу не варто купувати

Ознаки зіпсування ковбаси можуть бути як зовнішніми, так і внутрішніми. Ось основні моменти, на які варто звертати увагу.

Реклама

Зовнішній вигляд — наліт або слиз, цвіль, зміна кольору. Якщо на поверхні ковбаси з’явився слиз або липкість, це ознака зіпсування. У більшості випадків поява цвілі свідчить про псування, за винятком спеціальних видів ковбас, які передбачають її наявність (наприклад, салямі). Щодо кольору — якщо ковбаса стала сірою, зеленуватою або коричневою, це сигнал про псування.

Неприємний або кислий запах — це явна ознака того, що ковбаса зіпсувалася. Водночас запах хімії може свідчити про надмірне використання консервантів або штучних добавок.

Ну і головне — дивіться на термін придатності. Протерміновані продукти взагалі купувати не можна. А ще майте на увазі, що ковбаса, яка зберігається поза холодильником або в неналежних умовах (наприклад, під прямим сонцем), може швидко зіпсуватися. Тут навіть термін придатності не є головним чинником.

Реклама

Перед цим видання розповідало, які мандарини не можна купувати.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно