Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 313 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 15 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 100+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 13 000+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 2000+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Так роблять тибетські монахи: навіщо кидати в чай вершкове масло

Чай — це один із найпоширеніших напоїв у світі. Різновидів чаю є дуже багато, як і способів його пити. Дехто додає в чай мед, дехто молоко, дехто лимон. А от тибетські монахи додають у чай вершкове масло.

У чому ж родзинка такого напою і чому ченці додають у чай вершкове масло та сіль — розповідаємо у цій публікації.

Здавалось би, що вершкове масло — це доволі неочікувана добавка до чаю. Але насправді невеличкий шматочок масла додає цьому напою незвичного смаку та оксамитовості, а також робить його більш «ситним» та корисним. Тому, коли ви п’єте чай із маслом, то з’їдаєте менше вафель, печива чи інших солодощів.

Читайте також:
Чудова альтернатива: чим замінити каву зранку

Як приготувати чай із вершковим маслом? Тут все просто. Заваріть чай і поки він гарячий додайте в напій 1 столову ложку вершкового масла. Потім трішечки посоліть і добре перемішайте. Коли масло повністю розтане у гарячому чаї, то його можна пити. Звісно, спочатку смак буде незвичним, але потім до нього можна звикнути.

Такий напій часто п’ють на Тибеті, бо чай із маслом там вважають найкориснішим у світі і дуже поживним. Тибетські монахи заварюють такий чай. Вважається, що він добре знімає тому, тонізує і навіть частково втамовує голод.

Нагадаємо, раніше видання писало про те, які види сиру вважають найкориснішими.