Так роблять тибетські монахи: навіщо кидати в чай вершкове масло
Чай — це один із найпоширеніших напоїв у світі. Різновидів чаю є дуже багато, як і способів його пити. Дехто додає в чай мед, дехто молоко, дехто лимон. А от тибетські монахи додають у чай вершкове масло.
У чому ж родзинка такого напою і чому ченці додають у чай вершкове масло та сіль — розповідаємо у цій публікації.
Здавалось би, що вершкове масло — це доволі неочікувана добавка до чаю. Але насправді невеличкий шматочок масла додає цьому напою незвичного смаку та оксамитовості, а також робить його більш «ситним» та корисним. Тому, коли ви п’єте чай із маслом, то з’їдаєте менше вафель, печива чи інших солодощів.
Як приготувати чай із вершковим маслом? Тут все просто. Заваріть чай і поки він гарячий додайте в напій 1 столову ложку вершкового масла. Потім трішечки посоліть і добре перемішайте. Коли масло повністю розтане у гарячому чаї, то його можна пити. Звісно, спочатку смак буде незвичним, але потім до нього можна звикнути.
Такий напій часто п’ють на Тибеті, бо чай із маслом там вважають найкориснішим у світі і дуже поживним. Тибетські монахи заварюють такий чай. Вважається, що він добре знімає тому, тонізує і навіть частково втамовує голод.
Нагадаємо, раніше видання писало про те, які види сиру вважають найкориснішими.