Як приготувати «Олівʼє» без мʼяса: легкий рецепт
Чим замінити м’ясо у салаті «Олівʼє» та які ще інгредієнти потрібні — читайте в публікації.
Салат «Олівʼє» став улюбленим для багатьох українців. Його часто подають до столу на дні народження та інші свята. Також салат роблять у будні дні, щоб розбавити раціон. Робиться він досить легко, а рецепт знають майже всі.
Під час посту, у дні, коли м’ясо їсти не можна, а молочні продукти так, хочеться поласувати чимось смачненьким. У такому разі можна зробити «Олівʼє» без м’яса.
Рецепт «Олівʼє» без м’яса
Для початку вам треба підготувати такі інгредієнти:
- 2 моркви,
- 3 яйця,
- 3 мариновані огірки,
- 2 зубчики часнику,
- 1 банка квасолі білої консервованої,
- пучок кропу,
- 3 ст. л. майонезу,
- перець та сіль за смаком.
Відваріть моркву та почистіть її, після чого наріжте кубиками. З яйцями зробіть так само. Мариновані огірки також наріжте кубиками та додайте до решти продуктів.
Відкрийте мариновану квасолю, промийте її та висипте у загальну миску. Далі зверху наріжте чи пропустіть через прес часник, а також дрібно наріжте кріп. Додайте три ложки майонезу, посоліть та поперчіть. Все добре перемішайте — салат готовий.
Також ви можете додати до салату кукурудзу чи горошок, залежить від ваших вподобань. Такий «Олівʼє» можете їсти самим чи додавати до основної страви.
Раніше видання публікувало рецепт ситних котлет без мʼяса, які не відрізняються від звичайних.