Що можна приготувати на пісну вечерю для всієї родини

Пісні страви швидкого приготування, які можна із задоволенням смакувати всією родиною.
Піст є періодом духовного очищення, у цей час віряни строго дотримуються харчування. Під час посту деякі продукти їсти не можна, однак це не означає, що вечеря може бути не смачною. Є чимало рецептів пісних страв, які із задоволенням будуть смакувати навіть ті, хто не постить.
ВІДЕО ДНЯОднак не завжди у голову приходить ідея, що саме приготувати сьогодні. У такому випадку вам допоможе список із трьох вдалих рецептів для пісної вечері.
Пісний український борщ
Ця страва відома у всьому світі і її можна смакувати навіть під час посту. Головне — замінити продукти на ті, які можна споживати у цей період.
Інгрідієнти:
Реклама- 1 буряк,
- 1 склянка квасолі,
- 1 цибуля,
- 4 картоплини,
- 1 морква,
- 1 болгарський перець,
- 200 мл томатної пасти,
- половина невеликої головки капусти,
- 5 ст. л. олії,
- сіль та перець за смаком.
Заздалегідь підготуйте квасолю — залийте її водою на декілька годин. Після цього вилийте воду, налийте нову у каструлю та поставте варитися, поки квасоля не стане м’якою. Далі очищену картоплю поріжте на кубики і також додайте до каструлі. Цибулю дрібно наріжте та обсмажте на сковорідці до золотистості. Після цього натріть моркву і також додайте її до цибулі. Смажте все разом декілька хвилин. Дрібно нарізаний перець та натертий буряк також додайте до цибулі з морквою. Готуйте це 5-7 хвилин, постійно помішуючи, а потім додайте томатну пасту та добре перемішайте. Через декілька хвилин можете висипати все зі сковорідки у каструлю з водою. Посоліть, поперчіть та накрийте кришкою. Вже за 30 хвилин страва буде готова.

Фаршировані печериці з овочами
Вам потрібно підготувати:
- 10 штук печериць,
- 1 болгарський перець,
- 3-4 помідори,
- 2 столові ложки пісного майонезу,
- жмутик кропу, зеленої цибулі та петрушки,
- сіль та перець за смаком.
Для початку дрібно наріжте перець та помідори, а також зелень. Перекладіть все у глибоку миску, додавши туди майонез. Все добре перемішайте і додайте приправи.
Печериці помийте, почистіть їх від шкірки та відріжте ніжки. Викладіть їх на деко шапочкою вниз, щоб на місці ніжки наповнити овочевою заправкою. Духовку розігрійте до 160 градусів та запікайте 25-30 хвилин.

Вареники з квашеною капустою
Інгрідієнти:
- 400 г квашеної капусти,
- 1 цибуля,
- 350 г борошна,
- 200 мл гарячої води,
- 5 ст. л. соняшникової олії,
- 2 столові ложки олії,
- 1 дрібка солі.
У глибоку миску висипте борошно та додайте туди гарячу воду, олію та сіль. Замісіть тісто руками, після чого поставте його у холодильник на 20 хвилин. За той час дрібно наріжте цибулю та обсмажте її до золотистості. Після цього додайте у сковорідку квашену капусту та смажте все 15 хвилин. Тісто потрібно розкатати, щоб воно було завдовжки 2 мм. Сформуйте кульки за допомогою склянки, виставте начинку та зліпіть вареники.

Нагадуємо, ТОП-5 пісних страв — прості рецепти для кожного дня.