Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 313 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 15 600+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 100+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 13 000+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 2000+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Поради
  • Консервовану квасолю не всім радять купувати: кому не варто її їсти

Консервовану квасолю не всім радять купувати: кому не варто її їсти

Українці у період посту доволі часто купують консервовану квасолю. Що відомо про цей продукт, яка користь і шкода від нього.

Не тільки через смак, а й швидкість приготування її так полюбляють українці. Відкрив банку, нарізав цибулі, наприклад, і все — вона готова до споживання. Розберімося, які плюси й мінуси має консервована квасоля та кому її слід уникати.

Головна користь — джерело білка. Квасоля — одна з найкращих рослинних альтернатив м’ясу. Вона багата на рослинний білок, що робить її ідеальним продуктом для вегетаріанців, спортсменів і всіх, хто хоче зміцнити м’язи.

Читайте також:
Зверніть увагу на етикетку: які консерви не рекомендують купувати

Вона має багато клітковини. Це сприяє травленню та допомагає позбутися токсинів.

Квасоля містить залізо, магній, калій, вітаміни групи B та інші речовини, які підтримують роботу серця, нервової системи та імунітету.

Але не все так позитивно. Консервована квасоля має і свої мінуси. І головний — високий вміст солі. Багато виробників додають у консерви значну кількість солі та консервантів, що може негативно вплинути на тиск і роботу нирок.

Через велику кількість клітковини та певні складні вуглеводи квасоля може викликати підвищене газоутворення та дискомфорт у животі.

А ще у деяких консервованих продуктах можуть бути шкідливі речовини, наприклад, підсилювачі смаку або стабілізатори, які не приносять користі організму.

Кому не можна їсти консервовану квасолю

Є категорії людей, яким краще або зовсім відмовитися від консервованої квасолі, або обмежити її споживання:

  • людям із хворобами шлунково-кишкового тракту,
  • тим, хто має проблеми з нирками — через велику кількість білка та солі квасоля створює додаткове навантаження на нирки,
  • людям із подагрою — через високий вміст пуринів консервована квасоля може сприяти підвищенню рівня сечової кислоти.

Перед цим видання розповідало про користь консервів для літніх людей.