Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 313 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 15 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 100+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 13 000+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 2000+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Поради
  • Зверніть увагу на етикетку: які консерви не рекомендують купувати

Зверніть увагу на етикетку: які консерви не рекомендують купувати

Зверніть увагу на етикетку: які консерви не рекомендують купувати

На українському ринку представлено чимало консервованих продуктів, проте їхня поживна цінність часто залишає бажати кращого. Які консерви не радять купувати.

У магазинах можна знайти широкий вибір консервів, однак частина з них є низькоякісною. Багато українців продовжують купувати такі продукти, не звертаючи уваги на можливі ризики.

ВІДЕО ДНЯ

Якість консервованих продуктів може погіршуватися через порушення технології виробництва або неналежні умови зберігання. У таких випадках вони не тільки втрачають свій смак, а й можуть накопичувати шкідливі речовини, небезпечні для здоров’я.

Однією з головних проблем є надмірна кількість солі, консервантів і штучних барвників у складі деяких консервів. Тому уважно потрібно дивитись на етикетку, зокрема на склад.

Реклама
Читайте також:
Таку ковбасу взагалі не можна їсти: яку саме не варто купувати через небезпеку

Крім того, недотримання температурного режиму при виробництві може призвести до псування продукту. У результаті такі консерви можуть мати неприємний запах і становити загрозу для здоров’я.

Реклама

Яких консервів краще уникати

Деякі види консервованої продукції не варто купувати взагалі. Наприклад, рибні консерви в олії часто виготовляють із сировини сумнівної якості, а сама олія може бути низькопробною. Крім того, при контакті риби з металевою упаковкою, особливо якщо вона пошкоджена, можуть утворюватися токсичні сполуки.

Овочеві та томатні консерви у бляшанках також не завжди є хорошим вибором. Попри популярність, їхній склад часто містить забагато цукру та штучних добавок, що знижує користь продукту та може негативно впливати на організм. Знову ж таки, варто звертати на етикетку та склад продукту.

М’ясні консерви теж нерідко мають сумнівну якість. Деякі виробники використовують дешеву сировину та велику кількість консервантів. Більше того, у такій продукції може бути високий вміст насичених жирів, що сприяє підвищенню рівня холестерину.

Реклама

Раніше видання інформувало, які консерви вважають корисними для літніх людей.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно