Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 313 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 15 400+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 000+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 13 000+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 2000+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Поради
  • Як легко почистити чавунну сковорідку за допомогою солі: лайфхак для господинь

Як легко почистити чавунну сковорідку за допомогою солі: лайфхак для господинь

Фото: Depositphotos

Чавунна сковорідка знайдеться чи не на кожній кухні, адже вона може прослужити не одне десятиліття. Щоправда, лише за умови належного догляду.

Саме правильне очищення забезпечить збереження захисного шару, який створює природну антипригарну поверхню. Тому опублікуємо кілька порад, які допоможуть зберегти таку пательню у чудовому стані впродовж років.

Правильний спосіб чищення впливає на стійкість покриття і на те, скільки років така сковорідка зможе вам прослужити. Не потрібно купувати дорогі миючі засоби, достатньо мати всього кілька простих засобів під рукою.

Читайте також:
Кухонна дошка для нарізання: чим її помити, щоб очистити від бактерій

Для того, щоб почистити чавунну сковорідку, вам знадобляться груба сіль, м’якенька неабразивна губка і паперовий рушник.

Спочатку пательню треба добре помити гарячою водою, використовуючи м’яку губку. При цьому не слід використовувати агресивні миючі засоби, бо вони лише зіпсують захисний шар сковорідки.

Для того, аби прибрати з пательні залишки їжі, треба використати суміш солі і гарячої води. Цю суміш потрібно нанести на поверхню чавунної сковорідки і легко потерти. А далі ретельно вимити гарячою водою.

Після цього сковорідку треба добре витерти паперовим рушником, аби вона була суха. Це допоможе прибрати зайву вологу, яка лише сприяє утворенню іржі.

Нагадаємо, раніше видання писало про те, що робити зі старою консервацією, яка залишилась після зими.