Що робити зі старою консервацією, яка залишилась після зими

Із приходом весни часто виникає ситуація, коли на полицях у підвалі чи в коморі залишається чимало старої консервації, яку за зиму не встигли з’їсти.
То що робити зі старою консервацією? Одразу викидати у смітник і звільняти полиці? Або ж консервовані огірки, помідори чи перець ще можна вживати?
ВІДЕО ДНЯНасправді все залежить від того, в якому стані ваші соління, адже консервація може зберігатися доволі довго. Тому не поспішайте викидати все у смітник. Спочатку оцініть, в якому стані банки з овочами чи фруктами.
Термін придатності домашніх овочевих солінь становить 1-2 роки, але якщо їх правильно зберігали, тобто у темному приміщенні при температурі від 2 до 10 грдусів. Варення та фруктові джеми можна їсти впродовж 2-3 років за умови, що в них є достатньо цукру.
РекламаНатомість консервовані м’ясо, рибу та гриби після року зберігання потрібно викинути, адже ці продукти швидше псуються. А протермінована консервація дуже небезпечна для здоров’я.
РекламаЯкщо банки герметично закриті, на вигляд і на запах вони нормальні, то є велика ймовірність, що вживати такі соління можна, адже вони не зіпсувались. Але якщо кришка банки здута, є певні пошкодження, дивний запах, колір консервованих помідорів чи орігків змінився, з’явилася пліснява, то такі зимові запаси варто негайно викинути. Якщо соління сумнівної якості, то краще їх позбутися.
Нагадаємо, раніше видання писало про те, які консерви вважають корисними для літніх людей.